Kanske Militärbebis på lördag..?

De senaste fyra timmarna av mitt liv har jag spenderat på förlossningen. Jag hade tid för kontroll (blodtryck, ctg-kurva, urinprov och eventuellt blodprov) klockan 08.30. För att vara på den säkra sidan och verkligen se till ha få till ett bra blodtryck, var jag där redan klockan åtta. Vid halv tolv (!) kom jag där ifrån. Knappt. Phu, vad nära jag var att bli inlagd igen.

Mina värden: Blodtrycket låg på ca 160/100, inte bra. Speciellt inte med tanke på att jag medicineras för högt blodtryck. Proteinet i urinet låg åter igen på +3. Högre mäter de inte. När jag skulle göra ctg-kurvan så passade Militärbebisen på att sova. Så en kurva som normalt brukar ta oss 10 minuter att genomföra tog nu 40 minuter! Efter 30 minuter väckte branmorskan Militärbebisen genom att rucka på min mage, vilket gjorde ganska ont.

Efter dessa resultat bestämdes att jag skulle lämna blodprov för analys. Vänta, vänta och åter vänta… Under den långa väntetiden kom Militärpappan. Skönt att slippa vara ensam i väntans tider…

En överläkare kom in i rummet och sa att jag var ett svårbedömt fall. Att han borde lägga in mig, men att värdena förmodligen inte skulle bli bättre för det. Jag borde ligga inlagd så de skulle ha koll på mig om jag plötsligt skulle få ont någonstans. För då var det bråttom! Militärpappan lyckades få med mig hem under premissen att vi bor väldigt nära och kan vara inne på förlossningen inom 10 minuter om jag skulle få ont någonstans. Militärpappan berättade även att han från och med idag gick på semester och lovade att inte släppa mig ur sikte! Det blev en bra deal, verkade överläkaren tycka och jag kände nästan för att ge honom en stor puss! Överläkaren alltså. Och Militärpappan med i och för sig. Vilken frihetskänsla!

Överläkaren pratade även om att man nog borde sätta igång mig, men att de hade helt galet fullt just idag. Idag?! Oh my God, det var jag inte beredd på. Jag fick en ny tid på lördag morgon för samma procedur som idag och så får vi väl se om det kommer en Militärbebis då, eller om den snällt får ligga kvar inuti mig. Det verkar ju helt bero på vilken läkare man träffar för stunden.

Nu ska jag vila i ett par timmar sen är det väl lika bra, att i sakta mak, packa förlossningsväskan. OM.

6 thoughts on “Kanske Militärbebis på lördag..?

 1. Vad spännande!! Att den kanske kommer på lördag menar jag. Jag ska tänka på dig när jag ligger hemma & är bakis, jag ska nämligen dricka vin hela dagen i morgon 🙂

  Ta det lugnt nu, vi vill ju att allt ska gå bra! Ge militärpappan en kram från mig. Hoppas ni får en lugn och mysig midsommar.

  Krams

 2. Men sluta, det är ju fusk. Du ska gå över 14 dagar och jag ska få innan mitt bf!

  Men men, om bebis nu mår bättre på utsidan så kan han/hon väl få komma ut…
  Ta det nu lugnt och lyssna nu på på militärpappan, gör inget mer än att ligga i soffan/sängen och unna dig en massa godsaker. Snart så kan du börja med alla dina damp-igheter igen!

  Lycka till och GLÖM INTE ATT UPPDATERA!!! Jag blir ju nervös…

 3. Ååååå vad spännande gumman… ååå gud vad häftigt.. Tänk att du ska få träffa din lilla krabbat 🙂 Lova messa bild så fort allt är över OM det sker på lördag.. Massor av kramar till dig och din familj

 4. Jisses vilken turbolens. Förstår att du inte var beredd på att få bebis IDAG!!;-)vi håller tummarna för att allt går lugnt till oavsett igångsättning eller inte!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *