En ovanlig onsdag

image

Igår hann vi med en hel massa saker här. Allt från att städa huset och träna styrka på gymmet med en vän till att gå hundpromenad med en annan och springa med en tredje. Man blir vältränad av att ha många vänner!

Dessutom hann vi ställa ett bordsunderlägg med en kopp kaffe för nära Tilia… Kallt vatten på och ungen ner i diskhon, av med kläder, ringa 1177, en Alvedon i rumpan och iväg till akuten. Med världens gladaste lilla uggleunge som charmade alla som kom i hennes väg!

Tack vare snabbt och korrekt agerande klarade hon sig fint och en timme senare kunde man inte ens ana någon rodnad på benen och magen där kaffet hamnade. Pjuh!!

Dagens lärdomar :
*Skaffa många träningsgalna vänner.
* Möblera aldrig om stolarna vid köksbordet utan att noggrant räkna ut nya säkerhetsavstånd.
* Än en gång fick jag veta att jag uppträder samlat och fungerar rationellt i väldigt stressade situationer. Och att vi samarbetar bra, jag och Militärpappan. Både i stjälpande och hjälpande syfte…
* Matcha nagellack och träningslinne oftare. Man blir så mycket starkare!

9 thoughts on “En ovanlig onsdag

  1. Vilken tur att det gick bra! Och vad tapper hon verkar vara! Jag brände mig lite på underarmen när jag var aningen optimistisk med en kastrull i helgen och det gör ju verkligen skitont med brännskada.
    Härlig bild med kettlebell! Jag fick ge upp mitt träningspass idag, Lill har vaccinerats (och Vira med, fast med sån där Twinrix inför resa i vår) och hon var inte så glad. Så efter bara en halv cirkel fick jag ge upp och sätta mig med en liten skalbagge på magen. Nåja, imorgon är ju snart här!

  2. Det där har hänt lillebror med, fast med vattenkokare ist för kaffe. Tur i oturen var att endast vattnet som skvätte upp från golvet träffade benen, hade hunnit svalna lite då… In i duschen, ringa och sen in till sjukhuset med blöt handduk om benen. Inga men, tur att maken vet vad som ska göras i sådana situationer!

  3. Bra tips med nagellacket!
    Skönt att det gick så bra med Tilias brännskada. Jag tror att grunden för att agera rationellt i stressade situationer är att man är utbildad för det. Vilket jag inbillar mig att ni som två militärer är?! Själv är jag sansad i de flesta olycksfallssituationer eftersom jag i flera år hållit på med första hjälpen som fritidsaktivitet. Men det är ju för att det sitter i benmärgen vad jag ska göra. Reaktionen kommer oftast först efteråt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *