En tidig morgon i september

Nu stiger solen dimman lättar

En fågel sjunger hög och klar

I gröna gräset ut på näset

Där ligger daggen ännu kvar

 

Här ligger din sommar nu bakom dig

Nu ska det bli höst och mörka dar

Men du har ditt liv, ditt liv framför dig

Där ligger din sommar ännu kvar

 

Det är september sommaren slocknar

Men solen smeker ömt och lent

Om livets hunger en syrsa sjunger

Och ingenting är en för sent

 Text: Lennart Hellsing

 

3 thoughts on “En tidig morgon i september

  1. Jag är ofta ute i olika sammanhang och sjunger visor. I september har jag sen flera år med En tidig morgon i september. Publiken brukar fästa sig vid den och jag tycker mycket om den. – Sen sjunger jag gärna också ibland en barnramsa av Hellsing. Alltid uppskattade för sin humor och fyndiga språk! Tack, Lennart Hellsing (vi har träffats på Skansen när jag var prgramchef där. men det begär jag inte att du skall komma ihåg).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *