Energiboost och spikad ledighet

Under eftermiddagen har jag varit på en föreläsning med Mia Törnblom, ni vet hon coachen, föreläsaren och författaren. Jag har faktiskt bara bläddrat lite i en enda av alla hennes böcker, den om personligt ledarskap, och tyckte att den verkade lättförståelig och ganska intressant men som vanligt nu för tiden hade jag inte tid att läsa mer i den.

Föreläsningen var i alla fall riktigt inspirerande, galen och gav en massa energi! Bland annat fick vi massera den vid sidan om oss (som jag aldrig sett förut) och boosta varandra med positiva egenskaper. Vilken upplyftande och engagerad kvinna! Jag älskar engagerade kvinnor! Föreläsningen handlade om personlig utveckling genom mental träning och gav en massa små tips och minnesvärda ord att ta med sig i livet.

Jag har även hunnit med att meddela min chef hur jag ska göra med föräldraledigheten och nu är det bara det formella kvar, att allt ska in i systemet, men det löser jag förhoppningsvis redan imorgon. När jag publicerade inlägget igår hade jag redan bestämt mig för hur jag ska lägga upp min ledighet och det var riktigt intressant att läsa om era föräldraledigheter och hur ni tänker i era familjer. Tack! Ni gav mig en del att fundera över, bland annat när jag ska gå hem innan beräknad förlossning och det lutar åt att jag går hem första veckan i februari under förutsättning att jag mår bra och att vi hinner med det vi ska på jobbet. Jag kommer att ha väldigt svårt att slappna av om jobbet inte blir klart, det vet jag redan nu. I så fall har jag tre veckor till beräknad förlossning och det skulle vara skönt att vara hemma den tiden faktiskt.

För mig är det hundra procent jobb eller noll som gäller. Jag har jobbat deltid en gång, med det arbete jag har idag, och det är något som jag aldrig gör om! Jag gör ju precis samma saker som om jag jobbade fulltid, fast på hälften av tiden och med en skitlön! Hur som helst är det inte mycket tid kvar att arbeta och den tiden som är kvar är det galet mycket som ska hinnas med! Det är mindre än fem veckor till jag tar jullov i tre veckor och sedan jobbar jag ytterligare tre eller fyra veckor och sedan hägrar en lång föräldraledighet – februari -12 till augusti -13, med undantag för en månads arbete i maj 2013. Hoppas jag kommer att trivas!

5 thoughts on “Energiboost och spikad ledighet

  1. Skönt att du bestämt dig! Klart att det blir bra och att du kommer att trivas – det ligger i inställningen. Kul att Mia var bra att lyssna på. Har inte haft förmånen att gå på något föredrag med henne. Har däremot en egen liten husgud för mental träning som heter Olof Röhlander. Hade förmånen att höra hans föreläsning ”Det blir alltid som man tänkt sig”. Väldigt inspirerande. På hans hemsida http://www.upphopp.se/ kan man anmäla sig till hans veckobrev Veckans Peptalk som är väldigt tänkvärt och inspirerande.

  2. Hmm. Nu gav du mig lite ångest, för jag är ju precis sån också. Kan inte jobba deltid eftersom ajg ändå bara stressar igenom allt jobb på kortare tid. Men jag har ju möjlighet att ändra mig, så vi får se. Allt beror ju på hur man mår. Först och främst ska jag ta mig till årsskiftet och hinna jobba någon dag in på nya året (passerar mina 5 års anställning och måste jobba in på 2012 för att ha rätt till min 6:e semestervecka vilket är extra viktigt om jag blir uppsagd).

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *