Ett steg närmare mammarollen.

Nu har vi köpt barnvagn. Ett stort kliv och allt känns lite mer på riktigt, att det faktiskt kommer en militärbebis ur min mage när sommaren är som bäst!

Har funderat ut och in ett antal gånger på vilken vagn som passar oss och våra behov. De viktigaste punkterna blev:

– En ganska smal vagn (på bredden) när den är i ihopfällt läge, så att vi får plats med både den och vackraste hunden i bagaget.

– En inte för låg vagn, så att militärpappan kan gå normalt och inte behöva anstränga sig i obekväma positioner. Han är ju ändå nästan 2 meter!

– En vagn med fyra stora och fasta hjul, så vi kan ta oss över ängar och fram på skogsstigar eftersom vackraste hunden behöver springa fort och vara lös. Jag lär ju knappast hinna med på ett tag…

– En vagn som vi inte behöver vara särskilt rädda om, eftersom den kommer att köras mycket i skog och mark och åka bredvid vackraste hunden i bilen. Bland annat.

Så, jag hittade en Teutonia Misteral på nätet. Visserligen från -05, men väldigt fin och välvårdad, alltid förvarad inomhus. Den är svart och mörkgrå och i priset ingick både skötväska, myggnät, regnskydd, ett extrahjul, mjuklift samt en extra vindpåse, eller vad det nu hette…

Priset då, undrar ni? En ny, -2010 likadan kostar runt 9000:-. Vi gav 1300:-. Vi är nöjda och det känns som att vi vunnit 8000:-. Hm… Undrar vad vi ska göra för dem istället? Men med tanke på att vi både ska byta uppvärmningssystem i huset, byta alla fönster på nedervåningen och köpa ny bil, för att nämna några saker, så känns det som en väldigt bra prioritering från vår sida!

Nu ska jag gå ner i källaren och kolla lite på vagnen. Köra runt den lite kanske, bara för att öva. Lika bra det! Nu har snön börjat smälta och helt plötsligt ligger det en livs levande militärbebis i vagnen och sprattlar. Då gäller det att ha koll på hur den där vagnen fungerar. Vilket som är fram och bak till exempel. =S

One thought on “Ett steg närmare mammarollen.

  1. Vad spännande 🙂 En söt liten militärbebbe. Blir dock lite chockad över hur fruktansvärt dyrt det är med barnprylar. 9000 för en jäkla vagn?! Ni gjorde ett kap, det är jag säker på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *