Det ska vara gott att leva!

Igår kväll hade militärpappan ordnat en helt underbar kväll för honom och mig! Vi åt havskräftor, färska räkor, aioli, nygräddade baguetter och vinkokta blåmusslor med vitlök och chili. Så underbart gott! Och fantastiskt mysigt!

Idag åt vi en lång och härlig frukost och militärpappan tränade vackraste hunden i femkamp… eller vad han nu kallade det. Moment såsom att fånga snöboll, gräva upp godis ur snön och djupsnölöpning ingick bland annat. Själv har jag aldrig hört något om någon liknande träning förut, men oavsett så var vackraste hunden dödstrött efteråt och ligger fortfarande, mer än sju timmar senare, utslagen i sin soffa. Ingenting vi brukar lyckas med, kan jag erkänna. Snön är alltså inte enbart till ondo!

Senare åkte vi in till stan och fikade och pratade om hur vi ska gå vidare med renoveringen av huset. Skönt att hinna prata igenom det där. Då blir det liksom mer bestämt och inte bara att vi nog ska göra si eller så, någongång. Gött! Innan vi åkte hem igen kollade vi på lite bebiskläder, men militärpappan tycker att de flesta är så gulliga och mesiga. Han var på jakt efter något tufft. Vad det nu är, för vi hittade inga alls som uppnådde dessa krav. Han skulle fortsätta sitt sökande på internet, sa han. Är det någon av er som vet var vi kan hitta tuffa bebiskläder? Jag undrar jag vad tufft är… Fotbollar på kanske? Vad vet jag..?

För ett par timmar sedan kom militärpappans polare på besök och jag bjöd på kladdkaka, glass och hallonsås. Det uppskattades av alla, inklusive vackraste hunden som kämpade sig upp från sin soffa för att få en liten smakbit!

Ikväll blir det kött, ryggbiff, till militärpappans stora förtjusning! (och min inte lika stora förtjusning, men jag ska i alla fall prova). Till det serveras färsk pasta och en gräddsås på kantareller. Ska bli najs! Ser inte värre ut än att denna kväll slutar lika underbart som den igår. Ibland är det gott att leva!

2 thoughts on “Det ska vara gott att leva!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *