Extrabesök MVC

Jag var på återbesök på MVC igår. Gjorde ju min efterkontroll redan sex eller åtta veckor efter förlossningen och då såg allt bra ut, men jag bad om att få en extra koll efter ett tag eftersom jag tränar en del och vill vara helt säker på att jag inte går för snabbt fram. Eftersom jag krystade så pass länge tog min bäckenbotten rätt mycket stryk, så det kändes tryggt med en extra kontroll.

Min barnmorska sa att allt såg väldigt fint ut och att jag knep mycket hårdare och kunde hålla i längre nu än förra gången och det kändes ju bra! Jag fick en läkartid om en månad för eventuell isättning av kopparspiral, om den går in vill säga, för sist var min livmoder alldeles för ihopdragen.

Läkaren och jag ska även gå igenom förlossningen och reda ut vad som egentligen hände efteråt, som jag inte skrivit så mycket om här, för det är en enda röra för mig än så länge! Jag kanske inte rekommenderas bli gravid igen och det är av största vikt för mig att få veta. Inte för att jag har särskilt bråttom, men jag vill veta vad som hände, varför det hände, om det är större risk att det ska hända igen, eller större chans att det inte händer. Jag vill veta varför vissa beslut togs och diskutera förlossningen i största allmänhet. Förhoppningsvis får jag svar på mina frågor och får jag inte det av henne, så ska jag be om (läs: kräva) att få en träff med den läkaren jag hade mest under min tid på förlossningen.

Det handlar om mig och mitt liv. Jag har rätt att få veta, men man får fan ligga i och vara märkbart obekväm för att få hjälp och svar, har jag märkt. Fast det är ju lite av min specialité, kan man säga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *