Fantastisk 30-årshelg!

Vilken fantastisk familj och fina vänner jag har som har gjort min 30-årsdag helt underbar!

Den stora dagen, Fredagen, inleddes med att Militärpappan hade dukat upp min favoritfrukost med bland annat parmaskinka, nybakade frallor och färskpressad juice. Han hade tänt ljus i köket och lagt fram paket som jag öppnade under vår gemensamma frukost innan han åkte till jobbet. Jag fick bland annat den löparklocka med GPS som jag önskat mig men aldrig vågat hoppas på att få!

På kvällen hade jag middag med mina vänner. För att avgränsa mig hade jag bara bjudit tjejer och alla fick lämna sina barn hemma. Militärpappan tog Elise med sig och åkte till en kompis och hans lilla kille, vars mamma var hos mig hela kvällen. Hon och två av mina andra vänner kom lite tidigare för att hjälpa mig med maten då jag inte riktigt var i fas eftersom diskmaskinen gick sönder under dagen och det tog bort fem timmars förberedelsetid för mig… Allt gick bra och vid 19.00 hade alla tio tjejer anlänt. Jag hade önskat mig saker till bara mig och fick bland annat presentkort på massage, två spa-dagar och en annan valfri behandling. Verkligen jättefina presenter!

Efter en mycket trevlig kväll med god mat och mycket prat var vi fem tjejer som gick ut för att dansa lite. Det var ett tag sedan de flesta av oss var ute då många fött barn det senaste året, så det gjorde oss inte så mycket att medelåldern på Sliver var runt 20 år. Förresten kom vi in gratis och det var bara ett plus att vi typ var de enda som kunde alla låtar som spelades under kvällen! Det enda vi var lite bekymrade över var att vi inte valt att ha på oss den supertighta precis-under-rumpan-kjolen med nätstrumpor till som de flesta brudar bar. Allvarligt talat?! Så ska Elise aldrig få gå ut! (Hehe…) Trots kläderna blev jag uppraggad nästan direkt av en kille som sa nåt som jag inte förstod och efter att jag sagt ”VA?” fyra gånger i rad skrek han ”Äh, strunt i det” och gick sin väg. Tantvarning på mig eller? När vi kom hem låg Vacker-bästis och jag i sängen och pratade i nästan en timme. Så underbart och så himla längesedan!

Morgonen därpå kom Militärpappan och Elise hem lagom till frukosten och nya förberedelser inför släktklaset klockan 14.00 inleddes. Vi bakade pajer och hämtade tårta, dukade, städade av och diskade. Och diskade.

Vi hade det riktigt trevligt och alla uppskattade maten. Roligt! Jag bjöd bland annat på mini-semlor och de gjorde succé! Jag fick väldigt fina presenter, bland annat pengar att köpa mig en Kitchen Aid för och en massa vackra blommor. Precis vad jag önskat mig!

Framåt 17.30-tiden hade de flesta gått och jag gav Elise sin gröt och påbörjade kvällsrutin med henne. Mitt i pyjamasbytet kom Militärpappan in och sa att Fröken-Farmor skulle ta över för att han och jag skulle iväg. Jag pussade Elise godnatt för hon skulle ändå somna inom en halvtimme och jag antog att var vi än skulle så skulle vi inte hinna tillbaka innan hon somnat. Vi fick skjuts in till stan och Militärpappan tog mig till restaurangen Antons där han bjöd på middag. Jag åt musslor, sinnessjukt många, och drack ett glas vitt vin till det.

Vi har inte hittat på något tillsammans utan Elise sedan hon föddes, jo en gång tränade vi en timme ihop, men annars går vi ju rätt mycket om varandra. Det var skönt och avslappnande att prata bara vi två även om jag första timmen funderade ett par gånger på hur det egentligen gick för Fröken-farmor och Målar-farfar med Elise. ”Tänk om hon bara gallskriker och inte somnar”, sa jag till Militärpappan som lugnade mig med att hans brorsa skrek i två veckor när han var liten (han var sjuk, men ingen hittade var det var). Han sa med att han visat Fröken-farmor hur man buffade på Elise om det skulle behövas. Han hade visat henne i smyg, när jag inte såg, på Nalle Phu.

Vi beslutade oss för att ta en kaffe på något annat ställe och valet föll på Scandic, som är ett nybyggt hotell precis vid vattnet. Jag drack favoriten Mojito och en Baylis med is (på tal om att vara tantig). Vi hade det så himla trevligt, mysigt och romantiskt hela kvällen! När Militärpappan skulle ringa efter Taxi drog han upp en rumsnyckel istället och föreslog att vi skulle äta hotellfrukost där morgon därpå. Åh, vad härligt!

Rummet var jättefräscht, allt var ju helt nytt, med en fantastisk utsikt över vattnet. Frukosten var med jättefin så den rekommenderar jag verkligen att testa! När vi hade sovit ut och ätit frukost kom Målar-Farfar och hämtade oss. Militärpappan hade dagen innan packat en väska med saker till oss som Målar-Farfar hade lämnat på hotellet när han släppt av oss vid restaurangen. Allt var planerat sedan länge och jag hade verkligen inte anat någonting. Han är en sann romantiker, militärpappan!

Elise hade somnat vid vällingflaskan klockan 19.00 och sovit hela natten fram till 07.20 med undantag för ett par sekunders buff en gång runt fyra-tiden. Helt fantastiskt! Hon hade varit lite skeptisk när det inte var jag eller Militärpappan som kom in på morgonen när hon vaknade, men det gick över så fort hon fick mat i magen. När vi kom hem runt elva-tiden blev hon så glad att hon inte kunde sluta att skatta! Underbara barn!

Tack alla som var med och förgyllde min dag!

7 thoughts on “Fantastisk 30-årshelg!

 1. Jag bara ryser! Vilken underbar helg du har haft! Håll hårt i Militärpappan, han verkar ju helt fantastisk.

  Pengar till en Kitchen Aid och massa spabehandlingar, så avundsjuk jag blir!

  Stort grattis i efterskott!

 2. Du har helt klart satt standarden för mitt 30-årsfirande… Tur att Rikard har några år på sig att förbereda. 😛 Hehe.

  Vad gulligt med buffning på Nalle Phu! 😀

 3. vilken överraskningshelg!
  visst är frukosten fin =) men har dock aldrig spenderat natten där…
  tack för en trevlig kväll med god mat – som vanligt!
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *