Hälsoförebilder

Lofsan har bloggfrullat med Frida Orrgren (Fridas blogg HÄR), en av mina träningsförebilder. Eller två, för Lofsan själv är också en! Underbart att läsa om deras kost- och träningstips, bland annat för gravida, ammande och nyblivna mammor.

Utdrag ur Lofsans inlägg om varför pulverdieter går fet-bort!

”Frida Orrgren berättar vad som inte sägs i reklamen för pulverdieter:

Om du använder dig av pulverdieter för att bli smal kommer du gå ner i vikt, ja, på grund av kaloriunderskottet men det är framförallt muskelmassan som försvinner eftersom kroppen går in i svälttillstånd och sparar på fettet. När du gått ner de kilon du vill är du smal, absolut, men också mjuk. När du då börjar äta mat igen har du lägre förbränning än tidigare eftersom du har förlorat massa muskler och det är ju de som bränner mest i kroppen. Mer än fett. Dessutom är förbränningen på sparlåga efter att kroppen varit i svältläge några veckor så då samlar den på sig allt den får tag på. Som en svamp. Så ja, du blir smal av att dricka pulverdrycker, smal men mjuk, och så fort du börjar äta blir du tjockare än vad du var när du startade med drycken. Träna istället regelbundet och använda det sunda förnuftet när det gäller maten!”

Jag rekommenderar verkligen att läsa inlägget i sin helhet på Lofsans blogg HÄR!


4 thoughts on “Hälsoförebilder

 1. Vilka bra bloggar! Tack för tips!
  Varför gå på pulverdiet när man kan gå ner i vikt och ändå äta gott och vara proppmätt? =)

  Jag köper ekologisk, fryst majs på ICA. Icas egna I love eco märke. Har du testat?

 2. Gallan ska tas bort så att jag slipper problem med gallsten. Ingen fara just nu men hade mycket ont efter att Selmas föddes och de säger att det kan bli värre vid nästa graviditet så lika bra. Men känner inte alls för det just nu =/
  Fin och fin men den duger. Ska bli så roligt att se de små – dem kommer älska det!

 3. Jag är bara 165 cm lång. Men E är 193 cm. Kanske är Isak lång för att han är kille och om vi får en dotter någon gång så blir hon kort som jag? Hoppas att man inte får en dotter som blir 193 cm i alla fall, stackarn… =) Det enda BVC sagt är att Isak med stor sannolikhet blir över 190 som vuxen.

  Vad kul att jag kunde tipsa om majs, hoppas du hittar den!

 4. Just det, du frågade om ”brödet”. Fy så äckligt det var. Det innehöll linfrön, fiberhusk (psylliumfrön), bakpulver, nötter, kesella, ägg, salt. Testa inte.

  Jag älskar bröd men suget efter det försvann snabbt. Jag tror att bröd är boven för många som är lite överviktiga. Undrar hur många mackor medelsvensken äter per dag?

  Det skulle vara roligt om du skrev upp allt du åt under en dag! Om du vill?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *