Feberfri och effektiv torsdag

Degtjuven

Degtjuven

Efter gårdagens feber har vi idag haft en feberfri dag till här hemma, Elise och jag. Under förmiddagen var hon pigg och vild men eftermiddagen har varit aningen gnälligare och en massa hosta har börjat komma. Elise somnade i sin stora säng vid kvart i sex men har vaknat minst trettio gånger av all hosta så tillslut fick hon halvsitta i våra famnar en stund, få lite mer medicin och så somnade hon tillslut igen.

Jag har gjort tusen grejer här hemma idag, för jag kan liksom inte bara låta bli. Elise har hjälpt till såklart, så allt har tagit aningens längre tid, men samtidigt varit tusen gånger roligare! Vi har tvättat, dammsugit, städat köket, läst böcker, sjungit massa sånger många gånger om, kollat på Babblarna, bakat semlor, lagat fiskmiddag, ställt i ordning massa möbler och saker efter renoveringen på övervåningen, sovit en stund och jag har läst cirka 20 minuter i manualen för min kamera och försökt ta något enstaka foto.

Miliärpappan kom hem från jobbet samtidigt som Hemliga Marie tittade förbi en sväng och tillsammans åt vi middag och smakade semla. Elise åt ingen semla, hon somnade, men under dagen har hon norpat åt sig en hel del deg… Det är inte det lättaste att baka tillsammans med en 1,5-åring!

Vi blir hemma imorgon också och hoppas att Elise är tillräckligt frisk och pigg efter helgen för att gå till förskolan igen!

Tanken var att det skulle bli minisemlor. Det blev mer mellansemlor. Stans godaste!

Tanken var att det skulle bli minisemlor. Det blev mer mellansemlor. Stans godaste!

6 thoughts on “Feberfri och effektiv torsdag

  1. Hoppas lilla snuttan mår bättre.. Ebba har vart på förskolan idag och det hade gått bra. Men gud vad trött hon var ikväll. Jag hoppas på en hostfri kväll och att hon får sova lugnt och frid fullt utan hostan. Jäkla skit de har åkt på våra små pluttar!!! Vilken fin kamera du har köpt. Tror minsann jag får leka lite med den när vi ses ;o) Kramisar

  2. För att slippa natthostan har jag fått rådet att ta en lök, dela på mitten och lägga i en skål med hett vatten. Sen ställer man in skålen i barnets rum, så nära sängen man vågar (kanske under om det går).
    Ser till att hålla dörren stängd.
    Ja, det kommer att lukta i rummet. Men det gör susen för de små liven!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *