Hallonbladste

image

Så fort jag fått veta att Militärbebisen vänt sig skuttade jag (nåja…) till affären för att köpa hallonbladste. Det sägs ju ha en viss effekt när man ska föda barn och det vore ju dumt att inte testa, tycker jag! Alfvan drack frenetiskt av teet och fick en fin liten tös i förrgår, en vecka innan BF! Det måste ju ha med teet att göra! Hm…

Förstå mig nu rätt, jag vill inte att Militärbebisen ska bli för tidigt född och jag vill helst inte gå över tiden heller. Hallonbladste sägs ha en stimulerande effekt på livmodern och hjälper, om man tar det dagligen under graviditetens sista 6-8 veckor, till att förbereda livmodermuskulaturen inför förlossningen och kan på så sätt göra det lättare att föda barn. Det innehåller ämnet oxitocin som inom sjukvården används för att starta förlossningsarbetet. Hallonbladste verkar rogivande och avslappnande och smakar helt okej, enligt mig!

Jag tar en kopp morgon och kväll och intalar mig själv att det hjälper.

8 thoughts on “Hallonbladste

  1. Faktumet att du redan pressat ut ett barn gör att din livmoder denna gång har en ”användarmanual” allt sitter programmerat. Det kommer säkerligen att gå fort och intensivt. Enligt mig var första förlossningen en mardröm och andra en ren adrenalinkick, så jäkla häftig! Du har världens grej att se framemot!! Kramar!!

  2. Provade aldrig detta berömda te… Visste inte när jag skulle börja dricka det, och sen glömde jag bort att köpa det, så då blev det för tätt inpå. Men så gick jag ju 12 dagar över tiden, så det var kanske dumt att inte testa? Hoppas det får önskad effekt!

  3. Haha, tillåt mig att skratta. Jag drack 1-2 koppar (minimum sen skulle man ju öka) i en veckas tid. Sen tröttnade jag, glömde bort och hann aldrig med. För jag vill ju inte springa och kissa nätterna i ända, så jag gav upp.. 😉 Men absolut – för din skull säger vi att det beror på hallonbladsteet!

    Och du, tro mig – 11 dagar innan BF hade jag INTE räknat med att föda. Även om jag såklart hoppades slippa traska in i februari…

  4. Jag ska nog hålla mig undan det där, stina är född i v 36…

    Men vad bra att du poängterar att du inte vill att barnet ska komma för tidigt osv, jag kan bli så frustrerad över bloggande mammor/familjelivsmammor som börjar dricka ricinolja och hetsa fram förlossning i typ v 32. Ta det lugnt för sjutton, barnet måste ju få bli färdigt!

  5. Jag kommer bälja i mig lika mycket som under förra graviditeten om jag blir gravid igen, tror att oxytocinet i téet definitivt kan hjälpa till att få en bra förlossning. Dessutom ska det ju göra att livmodern drar ihop sig fortare och att man blöder mindre efter förlossningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *