Fjärde veckans resultat

Nu går det sakta, sakta och jag har därför rannsakat mig själv i förhoppning att hitta orsaken. Visst går det långsammare mot slutet och kroppen har svårare att bli av med de sista kilona men jag har ungefär tio kilo kvar att gå ner och det är inte lite det! Och så pass lite styrka som jag lyckats klämma in i mitt schema är det knappast muskler jag bygger heller.

Min kost: Jag äter, sedan jag började denna utmaning, väldigt bra. Jag äter ofta, jag äter bra livsmedel, långsamma kolhydrater, mycket protein och bra fetter. Godis är det enda sockret jag stoppar i mig och det sker på fredag eller lördag kväll och är i begränsad mängd. Jag känner mig mätt och stark och har inte behov av att räkna ut exakt kaloriintag för jag tror att det ligger bra som det gör.

Det jag kan göra bättre är att försöka få i mig lite mer grönsaker och betydligt mycket mer vatten.

Min träning: Jag går näst intill dagliga promenader på 60-120 min och oftast går jag i ett högt tempo. Styrkepassen har varit svåra att klämma in och de har kommit i andra hand. Många av passen jag tränar blir tillsammans med barnen och jag kan inte fokusera tillräckligt på det jag gör. Hittills har jag tänkt att ett sådant pass är bättre än inget alls och så är det väl såklart. Men jag vill satsa på detta och har därför varit tvungen att tänka om, planera annorlunda.

Jag har alltid gått väldigt mycket, många och långa promenader i högt tempo dagligen, både nu, under mina graviditeter och innan dess. Jag tror att min kropp har vant sig vid den aktiviteten, känner sig bekväm och reagerar därför inte märkbart på den typen av träning längre. Jag har en känsla av att jag måste väcka kroppen, chocka den lite, för att få resultat. Så länge jag inte kan löpträna så kommer jag fortsätta med mina promenader men som det ser ut nu så kan jag varken gå snabbare eller längre, det skulle slita för mycket.

Det är nu styrketräningen kommer in i bilden. Jag behöver kunna fokusera under mina styrkepass och ta i så att jag blir riktigt trött, i musklerna men också genom att få upp pulsen. Jag har bestämt mig för tre ordentliga styrkepass i veckan och de kommer att köras i superset eller triset, cirkelform eller tabata så jag verkligen får upp tempot och blir ordentligt trött!

För att få till de här passen har jag redan idag planerat in veckans pass i kalendern och samtidigt checkat av Militärpappans kalender så att jag vet när jag kan träna och bara träna. Under den veckan som kommer ges det endast möjlighet att träna dessa styrkepass under kvällstid när Elise har somnat. Det är definitivt inte min bästa tid på dygnet, men så får det bli!

Så får vi se om det de kommande veckorna visar sig att mina förändringar ger större resultat?!

Denna veckas resultat i siffror redovisas nedan. Inom (parentes) står totalt antal cm sedan jag körde igång min utmaning för fyra veckor sedan:

Midja: – 1 cm (– 14 cm)

Rumpa: – 1 cm (– 9,5 cm)

Lår: – 1 cm (– 3 cm)

Arm: – 0,2 cm (- 2,7 cm)

Vikt: – 0,2 kg (Sedan strax innan förlossning totalt – 19,7 kg)

10 thoughts on “Fjärde veckans resultat

 1. Fast kan det inte vara lite det där att du faktiskt tränar? Musklerna binder vatten, tar åt sig. Tycker det verkar jättekonstigt annars, för du är ju helt makalös – min idol! Du kämpar så bra!

  Annars kan jag tipsa om IBS för viktnedgång. Fett otrevligt, irriterande och oförutsägbart men uppenbart en bra viktnedgångsvariant. Suck.

  Kram på sig från hon som inte hunnit läsa en rad på hela helgen.

 2. Jag har tyvärr inga råd att ge, jag tycker ju att du gör allt rätt redan och du kan det här med träning och kost bättre än jag. Men jag kan komma med glada hejarop 😉 Hejja, hejja – ge inte upp! (Kanske är det en av de berömda platåerna du hamnat på? och då är det ju bara att kämpa på så släpper det till slut)

 3. Ville skriva nåt om att ge amningen lite tid så löser den det. Ville skriva att du är duktig som kämpar och att du säkert når de resultat du strävar efter snart. Fast hur jag än formulerar det så låter det fel. Jag trivdes inte alls med min kropp efter förlossningen, det var helt enkelt inte min kropp. Plötsligt hade jag stora bröst och mage. Jag som alltid trivts i min vanliga, taniga, kropp. Fast amningen fixade det på helt egen hand och ger du det lite tid så rinner det säkert av dig. Kanske går det i etapper…

 4. du gör det bra! och det är helt naturligt att det stannar av när kroppen ”vant” sig. Har för mig att det brukar vara så! Du gör det gräjt!! Ja hade sjal till gry det är varmt och lite krångligt när dom blir större.. så jag fudnerar på en babybjörn men vet inte vilken sort, har hittat den äldsta modellen som nu nylanserar i retrofärger såå cool! men då har den inte ryggplattan. den som heter air kanske är ännu luftigare?

 5. Fin vagn, men värdelös att köra om man är kort och svag. Den svänger lite som den vill. Och Keeta ville inte åka med bara sitta när den stod still.
  Jag jobbar 50% och det är jätteskönt!!

 6. Jag bara älskar din disciplin.. Jag önskar att jag kunde ha den.. Men nu om jag kunde få vara frisk så ska jag försöka ta tag i träningen igen 🙂 Så håll tummarna 😉 Kraam

 7. 1. Sömnbristen och stressen påverkar din viktnedgång negativt, du blir hungrigare och får höga kortisolvärden vilket hämmar fettförbränningen. Därför känns det som att du måste kämpa mycket hårdare än du är van vid för att få resultat! Och ändå får du ju helt okej resultat varje vecka, det är tack vare ditt jävlar anamma tror jag… =)

  2. Jag tror att du har helt rätt i att din kropp är väldigt van vid dina promenader och behöver chockas med något nytt! Tre jobbiga styrkepass i veckan kommer säkert ge dig de resultat du vill ha!

 8. Fortsätt kämpa! Och kanske kan du öka tempot ytterligare på promenaderna? Jag lyckades komma upp i riktigt bra hastigheter med barnvagnen och då upplevde jag att kilona bara försvann. Jag körde med Runkeeper på telefonen för att hålla koll på tempo, tid och distans och det var ett bra sätt att motivera mig för att få upp bra fart. Lycka till!

 9. Hej du grymma kvinna! Jag har samma problem som du faktiskt. Min kropp har vant sig vid att gå mellan 5-10 km i snabbt tempo varje dag och det blir ingen direkt effekt av det längre. Därför ska jag utöver dessa promenader springa lite mer och köra övningar här hemma. Till hösten blir det rejält intensiva pass på Friskis men nu och i sommar vill jag träna ute. Inte för att jag behöver gå ner i vikt utan för att slimma till mig lite mer. Tror du tänker rätt helt enkelt 🙂 Jag tycker det är så jäkla kul att läsa din blogg för i många avseenden är vi rätt lika, fr a vad gäller träningen!

  Heja dig från mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *