För att bli bra måste man våga!

image

Helgens tävling gav mersmak och jag har bestämt mig för att bli en bättre simmare. Jag vill mer än att överleva från punkt A till B i vatten. Men hur gör man och vem kan lära mig att simma?

Med andan i halsen skickade jag iväg ett mejl till Karlskrona Triathlonklubb där jag frågade om vanliga motionärer som jag fick träna med dem och fick snabbt svar att jag var välkommen!

Det här är helt crazy, tänkte jag och anmälde mig genast till nästa träning som var dagen därpå. Det var ju inte direkt så att jag längtade till denna träning, som jag brukar göra, utan jag fick tvinga mig att åka dit. Att bara tänka ordet triathlon ligger en bra bit utanför min comfortzone men vill man bli bra måste man våga!

En trevlig kille mötte upp och gav mig några tips när han tittat på bedrövelsen, alltså min kamp om överlevnad till andra sidan bassängen. Nåt med armens rörelse under vattnet för att komma snabbare fram och efter lite övning frånskjutet med armen. Mycket att tänka på samtidigt för man måste ju andas med… men jag redde ut det och fick en positiv aha-upplevelse i vattnet.

25 meter i en platt bassäng hade krympt avsevärt sedan sist med all openwater-simning jag lyckats få till sista tiden. Skönt!

Jag ska hem och torrsimma lite för att öva mera och snart dyker jag upp på en ny träning med Karlskrona Triathlon. Tänk att jag vågade!

12 thoughts on “För att bli bra måste man våga!

 1. Härligt Frida!
  Kan du, så kan jag… 😉
  Så, det här är väl det sista jag trodde om mig själv, men ikväll var jag ute på min första joggingrunda! Och gilllade det!
  Dessvärre fick jag nej på sista intervjun, men jag tar nya tag och snart har jag en plats nånstans jag med. 🙂

  • Vad tråkigt m intervjun, men mer tid till att träna! 🙂 Härligt att du med öppnade dörren och gav dig ut pp nåt oväntat. Heja dig!! Ni har väl det där med träning i blodet om man ska ta upp din kusin under Kustjagaren. JESUS!! Inte dåligt det där!

   • Dessvärre fick nog inte min del av familjen det bästa träningsblodet, men nog ska det gå att ändra på det… 🙂 Chrille har ju några års försprång oxå 😉 En början är alltid en början o imorgon ska jag ut igen!
    Tack för härlig o ärlig inspiration!

 2. Det där har jag tänkt länge. Kanske inte för att förbättra tekniken men för att faktiskt utöva de tre grejer jag tycker är roligast: löpning, simning och cykling. Men jag har faktiskt inte vågat. De är ju så mycket bättre!
  BRA av dig! Man ska ur bekvämlighetszonen!

  Kram

 3. Hej!
  Starkt gjort att ta det steget.
  Du simmade bra. Mer tid i vattnet å lite teknikträning så fixar du kustjagaren ännu snabbare nästa gång 😉

  ///en trevlig kille

  btw, såg att du tränar med trx, kan tipsa om FYSiFORMe’s gruppträningar med TRX. De har prova-på pass på torsdag kl17

  • Hej! Tack det var snällt av dig! Verkligen toppen att du tog dig tid för mig idag, tusen tack!!
   Ja, nu blir det mer simning som ska in i träningsplaneringen framöver!

   • Alla har vi varit där, nybörjare å intresserade av att prova. Jag ’ vågade’ hänge med en polare på simträning för 10år sedan som nybörjare. Har simtränat regelbundet sedan dess.
    Min nuvarande roll i Karlskrona simsällskap triathlon är just att ta hand om å hjälpa nya intresserade triathleter komma in i klubben.

  • Ska kolla upp fysiform, tack f tipset! Tror jag hört om det och att det är på Gullberna va?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *