Före och efter och däremellan

Jag gick upp nästan 30(!) kg under min graviditet. Mycket vatten blir det… när man har havandeskapsförgiftning.

Före graviditeten, 63 kg

Här är en bild på mig från en tid före graviditeten. Då löptränade jag 30-50 km i veckan. Längd:170 cm Vikt:63 kg Skostorlek: 37

Gravid v 39+6, 92 kg

Denna bild är tagen i vecka 39+6, alltså fyra dagar innan hon tittade ut. Längd:170 cm Vikt:92 kg Skostorlek: Foppatofflorna var för trånga…

Efter förlossning

Här har ni mig ett par dagar efter förlossningen. Längd:170 cm Vikt: Okänd Skostorlek: 39

4 veckor efter förlossning, 74 kg

4 veckor efter förlossningen ser jag ut såhär. Längd:170 cm Vikt:74 kg Skostorlek: 38

Min preeklampsi och senare eklampsi har gjort att jag inte fått röra på mig så mycket, utan mest bara ligga stilla. Sedan en vecka tillbaka är jag dock ute på promenader, som går ganska sakta, men är i ökande längd och tempo!

Jag räknar inte med att väga 63 kg igen förrän jag kan löpträna ordentligt och det tar ju sin lilla tid innan jag är där. Men runt 65 kg känns som att jag skulle kunna hamna, utan löpningen, men med bra kost och promenader. Jag börjar där.

Vågen har nu stått stilla i över en vecka så resterande ca 10 kg lär jag få jobba hårt för att bli av med! Men det ska bli en spännande resa! Vill ni hänga med?

Suddig men en bild iaf.

Suddig men en bild iaf.

7 månader efter förlossningen, 68 kg. (5 kg kvar).

9 thoughts on “Före och efter och däremellan

 1. Åhh, vikten ja, jag har lust att sluta väga mig nu (i v 31) men jag är lite kontrollfreak så jag vill veta! Jag hoppas också på att lyckas ”komma tillbaka” i samma form som tidigare efter förlossning och allting!

 2. Maratonamningarna ja, saknar dem inte alls… Kunde precis som du sitta i timmar. Då är det viktigt att äta och dricka vatten!
  Vi började få in lite rutiner ganska nyligen, kanske 3-4 veckor sen. Då började vi se ett mönster i hur han sov och åt på dagarna. Nätterna har han ju sovit bra sen han var runt 3 veckor. En gång per natt äter han, vanligtvis vid kl 3-4.

  Vad snygg du är! Eftersom du var så vältränad innan så går det nog lättare för dig att gå ner.
  Jag gick upp 22 kg och har 5 kvar, som verkar omöjliga att bli av med utan att träna! Jag äter bra just nu och går promenader i snabb takt varje dag men ändå står vågen still. Har börjat göra plankan varje dag för att förhoppningsvis tajta till magen lite.

  Hoppas vi blir smala igen snart! =)

 3. Ja, självklart vill jag hänga med!!:) Har ju lite jag oxå som ska bort…Är väl typ 4-5 kg kvar, men kan ju vara ärlig med att säga att jag har inte gjort något för att de ska bort utan nästan tvärtom, fikat och ätit gott hela sommaren och tänkt att detta är vi värda:) Men nu är det slut med det!!Funkar ju inte i längden!!Så hoppas det händer något iaf, i kombination med promenader!!Kram!!

 4. Jag gick upp sådär 15 men har 2 kvar. Jag vet inte om jag egentligen borde förlora dem, det skadar nog inte att ha dem kvar, men jag skulle ju gärna sluta vara så degig. Det känns som om huden inte fått sin spänst riktigt, kan liksom nypa där det inte borde gå att få tag om. Jag får gå ut och gräva lite och handklippa gräsmattan, det borde väl ge någon effekt (hoppas, för att slippa springa, gillar inte).

 5. Jag hänger gärna på! jag har åxå 10 kg att gå ner….
  Men du verkar ha koll på vad man ska äta och hur man ska äta, TIPS? Jag springer ogärna, hatar att springa men annan motionsformstips mottages mer än gärna…

 6. Du är jättefin!!!

  Med första barnet tog det två veckor innan jag var ner e i ursprungsvikt och kläder. Viktökning 12 kg

  Nu, nio år senare, är jag fullt medveten om att det kommer ta längre tid. Men jag ska kämpa så gott det går!
  Viktökning so far 13 kg, och jag har 4 veckor kvar.

 7. Jag hejar på så klart och hänger på om sisådär nio veckor. Har redan lagt upp veckoplanering för hur träningen ska se ut första fyra månaderna, hojta till om du vill ta del av det. Du kan adda mig på Facebook om du vill.

  Heja dig!

  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *