Elise 1 månad

Idag fyller Elise 1 månad. Gud, vad tiden går fort! Just de orden trodde jag ju inte skulle komma från min mun… Men, där ser man!

Elise kan:

Följa med blicken

Lyfta huvudet och hålla uppe nacken ganska länge

Härmas genom att räcka ut tungan åt pappa när han börjar

Elise tycker om:

 Att äta mycket och ofta

Att sova nära mamma i sängen om natten

Att ligga på mammas eller pappas bröst

Att åka i BabyBjörnen på promenad

Att bli badad

Att sova när det är mycket ljud runt omkring

Elise på mammas bröst

Elise tycker inte om:

Att bli slickad av Vackraste hunden om fötterna

Att bli torkad när hon badat

Att ligga på rygg när hon blir buren

När mammas bröst inte kommer fram tillräckligt snabbt när hon är hungrig

Elise och Militärmamman

Elises mått:

Vikt: 4910 gram

Längd:

Huvudomfång: 37,5 cm

Elise…

Sover gärna under promenader och shoppingrundor, bara hon fått äta tillräckligt strax innan vi ger oss iväg. Hon äter endast bröstmjölk och låter sig gärna matas med flaska. I båda fallen äter hon snabbt och med stor aptit så att alla i rummet kan höra hur det klunkar när hon sväljer. Oavsett hur mycket hon än ätit vill hon gärna ha en liten extra slurk strax innan hon somnar.

Elise vill gärna bli buren hela tiden och tolererar, när hon är vaken, att sitta i babysittern eller ligga i babygymet i ca 10 minuter. Hon gruffar och knorrar mycket, men skriker sällan.

Nu vid en månads ålder sover hon ca 2 timmar i stöten, äter 10-60 minuter och är sedan vaken i ca en timme, innan hon får en slurk mjölk och somnar igen.

Elise bryr sig inte om när Vackraste hunden skäller högt i närheten av henne eller när mamma ryter åt Vackraste hunden om den är olydig. Kan bero på att jag var rätt så högljudd mot hunden när Elise låg i magen, för då var Vackraste hunden verkligen olydig och busig då hon förstod att jag inte hade en chans!

Elise, Militärmamman och Vackraste hunden

12 thoughts on “Elise 1 månad

 1. Sötnosen.. Hoppas ni mår bra.. Hon har verkligen vuxit.. Vi får se till att ses snart 🙂 Då kanske min lilla skit har tittat ut 😉 Många kramar till den lilla familjen

 2. Vad fina ni är!! Jag har alltid haft bra kontaktmed Keetas uppfödare. Hon bad mig bli fodervärd åt Keeta och det ångrar jag inte. Nu blev det inte så att Keeta parades så hon blev min ganska snabbt. Men man kan alltid ringa och fråga om vad som helst.

 3. Svarar här också: Att göra fina album är enkelt med de där fotobokstjänsterna på nätet. Man kan samla bilder man gillar i en mapp på datorn och när man nått någon särskild gräns, typ Elise första år, så startar man ett projekt och väljer mappen och då kan den i princip göra sig själv om man vill. Sen kan man gå in och skriva lite texter, måste ju inte vara så avancerat. Räcker med Elise 4 månader eller Elise gillade inte banan. Och så kan man om man vill beställa två ex, så får man behålla ett och kan ge ett till Elise 🙂

 4. En månad redan! Stora tjejen 🙂 Supersöt såklart (med fina föräldrar). Härligt att se att ni har det bra. Den bästa tiden är helt klart nu!

 5. Men vart försvann den månaden? Känns som hon kom för en vecka sen!

  Vad kul att allt funkar bra och att ni verkar ha lärt känna henne ordentligt!

  Sover hon 2 timmar i stöten även under natten? Är du trött?

  Skönt att det går bra med Vackraste hunden och Elise, vi har ju ingen hund och så fort en hund närmar sig Isak börjar mitt hjärta slå fort… Det enda jag tänker på är deras stora vassa tänder. Jag är ingen djurmänniska direkt. =)

 6. Vad kul att få se lilla Elise! Så himla söt! Så skulle vara så kul att komma ner och hälsa på er. Det var alldeles för längesedan vi sågs. Många kramar

 7. Va fina ni är! Er bebis är precis som vår, vill helst bli buren eller ligga på bröstet eller vid bröstet. Kanske för er lite lättare med lite svårare för oss med en till buse i huset. Men jag ska försöka använda babybjörnen lite oftare.

 8. hej lilla lyckliga familjen!
  lev i bubblan så länge det går – den där lyckobubblan men glädje, kräk, underverk, blöjbyten en massa närhet och frustration över både det ena och andra… har ej träffat er men mitt första intryck på bilderna är att hon är lik ”din sida”. vilken liten sessa! och vakraste Undra får lära sig hämta blöjor och vara till användning – då blir hon också nöjd!
  kram och lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *