Full fart!

Elise har den senaste tiden, kanske månader, sovit tre pass per dag. Ett kortare vid 8.30, ett längre vid 10.30 och ett till runt 15.00. Igår och idag har hon bara sovit två gånger, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Detta gör att hon blir lite tröttare mot kvällen men jag busar upp henne så hon håller sig vaken och är glad tills vällingen kommer runt 18.30. Det finkar fint! Med mig.

Men mina föräldrar var här ikväll och skulle ha Elise när jag åkte iväg för att handla det sista inför mina 30-årskalas i helgen. Hon var trött och ledsen för att jag inte var hemma och de hade inte våra rutiner och invanda mönster i ryggmärgen, tyvärr.

När jag kom hem fullkomligt gallskrek Elise och hade så gjort i en halvtimme. Hon skrek så hon var alldeles röd i ansiktet och hostade som bara den. Stackars. Så fort jag tog henne tystnade hon, men hulkade en bra stund med andningen. Jag gjorde iordning välling men den ville hon inte alls ha. Istället skrek hon lika mycket igen. Hua! Lite läskigt tycker jag eftersom jag (tack och lov) är van vid att hon nästan aldrig skriker.

Hon var övertrött och otröstlig! Tillslut fick jag öppna ytterdörren så hon fick kall luft i ansiktet, det lugnade henne ganska bra. Hon somnade i min famn på väg upp till sin säng suttandes på den lilla tummen. När jag lade ner henne och pussade henne god natt hulkade hon fortfarande av kvällens gråt.

Får se hur länge hon sover nu utan välling i magen. Min lilla fina, ledsna flicka.

Under dagen har jag och Elise varit på Maxi och storhandlat. Det gick väldigt bra och Elise var nöjd och glad hela timmen i affären och en stund på banken och en stund till på systembolaget. Sen åkte vi hem och åt lunch. Under eftermiddagen har Elise sprungit runt i gå-stolen och jagat Vackraste hunden. Vart än hunden gick så gick hon efter och hon skrattade så hon kiknade åt allt hunden gjorde. Jag tror att Vackraste hunden förstod det för hon gjorde busiga läten, tog en dregel-haklapp i munnen och slickade Elise i hela ansiktet!

Strömmen gick i hela samhället igen för en timme sedan och kom precis tillbaka. Jag har tända ljus i hela huset och en brasa som värmer gott. Jag är ändå glad att den kom tillbaka för jag vill se på Sveriges mästerkock (eller vad det nu heter) vid 20.00 på 4:an.

Imorgon blir det mycket. Allt från bröd- och semlebak till NY blueberry cheescake och städning. Allt tillsammans med en helvild hund och en snart 7-månaders bebis. Phu! Wish me luck!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *