Gräddig pasta pesto med räkor

Jag är ju svag för gräddiga pastarätter och hade tidigt i veckan siktat in mig på en rätt som Den lilla sparrisen publicerat. Som vanligt när man hittar recept hos henne är det väldigt gott! Både jag och Militärpappan njöt verkligen av smakerna och åt upp allt till sista slicken.

Jag gjorde om lite i receptet, främst använde jag vanliga räkor istället för scampi. Inte för att jag inte gillar scampi utan för att Militärpappan visade mig ett klipp på youtube där Naturskyddsföreningen ger en kort informationsfilm om den enorma miljöförstöring som uppfödandet av dessa jätteräkor för med sig. Jag äter inte scampi längre och vanliga räkor är faktiskt godare, tycker jag!

2 personer:

  • 400 g räkor (med skal)
  • 1 påse färsk spenat
  • 1/2 chili
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 20 pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl riven parmesan
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl grädde
  • pasta (jag använde Bucatini)

Skala räkorna och sväng ihop peston: Mortla pinjenötter, 1 vitlöksklyfta, basilika, olivolja och riven parmesan. Salta och peppra. Koka pastan. Hacka 1 vitlöksklyfta och chilin och fräs det i lite olivolja. Släng i räkorna och låt dem stekas i nån minut medan du saltar lite. Häll på pesto och låt fräsa nån minut. Häll på grädden och låt bubbla upp. Lägg i den färska spenaten och rör runt. Lägg i den kokta pastan och blanda med såsen. Servera med lite nyriven parmesan och ett par pinjenötter.

One thought on “Gräddig pasta pesto med räkor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *