Grillning, poolbad och första kissen

image

Vi har hunnit med mycket idag och mycket av varierande karaktär. Elise har kissat på pottan för första gången! Det känns stort, för mig i alla fall, Elise själv verkade varken särskilt stolt eller överraskad. Vi har länge haft en potta ståendes i vardagsrummet (ja, det är här vi för det mesta hänger) men den har mest fungerat som förvaring åt tärningar och annat smått. Någon gång då och då har vi satt oss på den för att visa vad den är till för och Elise har härmat men alltid med kläderna på (för att undvika missförstånd här på bloggen så vill jag skriva att vi med alltid haft kläderna på).

I ett par veckor har Elise pratat väldigt mycket om kiss och bajs, hon skrattar inte åt det utan hon snackar fakta liksom. Hon har även under en ganska lång tid sagt till att hon kissar och bajsar, att hon gjort det, gör det nu eller ska göra det snart, det vet man aldrig… Men så idag slängde hon plötsligt av sig alla kläder och blöja och satte sig på pottan och kissade. Inte svårare än så. Så det känns som att det är dags att potträna nu under sommarlovet, något som jag hoppats på skulle passa men inte vetat om hon var mogen. Nu vet jag!

För övrigt är Elise som bekant besatt av vatten, rinnande vatten och därför var lyckan gjord när hon idag fick bada med min kusin Clara i en pool som höll på att fyllas. Det tog ett tag att få upp henne om jag säger så. Poolen var ju hur stor som helst så det var lättare sagt än gjort eftersom jag själv stod på gräsmattan bredvid.

 

image

image

image

Efter poolbad och skolavslutningsfika hos mina kusiner åkte Elise och jag hem för att hämta Militärpappan och Tilia och tillsammans körde vi till Skönstavik för grillning och samkväm med Militärpappans jobb. Där var flera andra barn och vi hade en trevlig och god seneftermiddag tillsammans! Tilia var faktiskt vaken en rätt så bra stund men sov sig som vanligt igenom den största delen av tillställningen.

image

image

Elise däremot röjde loss och busade med både barn, bollar och hundar. Här sitter hon och Tuvalii och otåligt väntar på att maten ska serveras! Nu sover hon gott sedan ett par timmar tillbaka och förhoppningsvis får vi lite sovmorgon imorgon med. Idag vaknade hon inte förrän tjugo över sju. Underbart för oss eftersom hon numera verkat sätta rutin på att gå upp närmare fem!

image

5 thoughts on “Grillning, poolbad och första kissen

 1. Ett litet tips är att skippa potta och sätt barnet direkt på vanliga toaletten. Nu finns det jättebra toainsatser. De får känna sig stora och sen är det ju roligt att få spola efter sig.

  • Ja, det har vi testat ett par gånger när vi ändå varit på toan, annars kommer hon inte åt en toalett själv. (grindar i vägen både för att det är farliga trappor där, hundfritt område samt att hon tar död på oss allihop med allt vatten om hon kommer åt en toalett ensam…) =)
   Hon är lite skraj för att sitta på toastolen (men vi har inte haft nån barnsits). Kanske borde införskaffa som du säger. Spola är ju dödskul! =)

 2. bravo bavo bravo elise!
  super att kissa på pottan, det är så stort eller hur!
  och härligt med pool och ja vatten, astrid älskar sin pool och allt som har med vatten att göra. de har mycket vattenlek och experiment på ehnnes förskola och det är så kul!
  ha en härlig helg!! kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *