Hämtar inspiration

Japp, Elise gör det. Från böckernas värld. Vi tittade i den grymt opedagogiska boken ”Max lampa” mitt i frallbaket och jag gick ifrån för att ta ut bullarna ur ugnen. När jag vänder mig om för att gå tillbaka till Elise…

Ur "Max lampa"

Ur "Max lampa"

Ur Elises värld...

Ur Elises värld...

Under förmiddagen kom även Jenny, Jesper och Ebba på besök. Så trevligt! Flickorna lekte och kramades, fikade och åt lunch. Det är så roligt att se hur kul de har åt varandra! Ebba skrattade högljutt när Elise lekte tittut bakom gardinen med henne.

Ebba och Elise

Ebba och Elise

Jag packade in Vackraste hunden i bilen efter lunch och åkte till Landet. Hemliga Marie tog ut Vackraste hunden på långpromenad i skogen och jag själv pluggade under fullständig tystnad. Sen bjöd Mormor på klådda till middag. Mums!

Vi har haft en härlig söndag och jag känner mig laddad inför en ny jobbvecka som turbostartar i morgon med att hålla åtta timmars lektion i presentationsteknik och retorik. Mina favoritämnen! Elise och Militärpappan har höstlov och ska vara hemma hela veckan och imorgon kommer Frökenfarmor och Dedde på besök och stannar över natten. Jag ser fram emot veckan!

10 thoughts on “Hämtar inspiration

 1. Måste fråga dig en sak, du som också är gravid :o)

  På min MVC förespråkar de att man vaccinerar sig mot influensa om man är gravid. En rejäl influensa ska tydligen kunna skada fostret.

  Hur tänker du kring det?

  • Jag har inte hört något om det öht och går ju på kontroller ofta, så här nere verkar de inte ha samma syn på det.
   Under min förra graviditet var det ju den här svininfluensan som härjade och min barnmorska tyckte definitivt inte att jag skulle avstå från att ta den, när jag sa att jag var tveksam. Tillslut lät jag vaccinera mig och det kändes bra, jag simmade mycket och rörde mig bland mycket folk. Dessutom fick min syster svininfluensa! (som inte vaccinerade sig)

 2. Å, vi har inte den boken men E har hittat inspiration på egen hand. Det är som att han tror att man MÅSTE sitta på borden för han gör inget annat. Snabb som tusan, ligger som en mask och ålar sig på bänken framför TV:n, kryper som en hund i cirklar på matbordet och ålar sig fram som en larv över skrivbord och tangentbord…

 3. Klådda? 😮
  Just de där böckerna är lite farliga känner jag. A började titta på Lotta på Bråkmakargatan i lördags och igår börjades det med ”Dumma mamma”. Det ska ju börjas i tid så jag hinner vänja mig till tonåren…

 4. Var ju tvungen att googla klådda, stockholmare som jag är var det ett helt okänt ord för mig.
  Vad har man på/i om man äter det till middag?
  Ska svara på ditt mail också, ska bara gräva fram lite tid i nån vrå.
  Kram!

  • Min mormor säger klådda så jag har levt i tron att det heter så. Men nu ser jag att det är ett tunnbröd och det var inte det vi åt till middag! KLUDDA, ska det vara! Det är typ kroppkakor fast i långpanna! =)

 5. Alltså, böckerna om Max är porttförbjudna hos oss! Gillar dem inte alls, Max gör bara en massa bus och elakheter. Den enda av böckerna jag godkänt är Max Balja. Verkar som du har en härlig vecka framför dig, njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *