Här händer det grejer!

Jag vill ta kort på Elises tänder men hon vägrar öppna munnen!

Jag vill ta kort på Elises tänder men hon vägrar öppna munnen!

Det händer så mycket i Elises utveckling just nu så det är svårt att hinna med i svängarna. Nästan varje dag ser vi något nytt i hennes motorik eller språk och hon själv verkar stortrivas med livet, som vanligt!

Hennes två tänder i överkäken har nu spruckit igenom, utan feber eller extra gnällighet vilket är helt fantastiskt! Visst märker vi att det kliar för hon biter i det mesta men hon verkar inte ha ont. Hennes hår har blivit tätare och mer fjunigt. Det är varken mörkt som mitt eller tokljust som Militärpappans utan just nu något mellanting. Vi får väl se hur det slutar, innan hon färgar håret lila eller så menar jag…

Jag satte mig mitt emot henne och klappade händerna mest för att se om hon härmade och det gjorde hon. Grymt häftigt att uppleva! Så nu sitter hon och klappar sina små händer lite då och då. Hon gillar mer och mer att ligga på mage och står på alla fyra i krypställning och gungar fram och tillbaka. Hon kommer nästan till full krypställning från sittande, men ett ben fastnar under henne, och tillbaka till sittande igen. Det ser ut som att hon snart kan sätta sig upp från liggande helt själv, det är bara den sista styrkan och stabiliteten som saknas. När vi sitter i soffan tar hon sig upp till stående genom att stödja sig på oss sen står hon där och vinglar och pratar. Så söt!

Pratar en hel del gör hon också, sådan mamma sådan dotter… Det kommer ut läten som ”ga, hi och ti” i olika konstilationer ur hennes lilla mun och det nya är att hon börjat ljuda bokstaven R, sådär långt ner i halsen som vi säger R här i Blekinge. Militärpappan som pratar med rullande R är sådärnöjd kan man säga men mamma är stolt!

Matrutinerna funkar bra och känns okej nu när vi kommit in i det. Tack alla kärleksfulla, erfarna mammor som gett sina tankar och åsikter kring mat och hur ni gjort med era barn! Vad glad jag är att jag ”träffat” er via bloggen!

Äntligen! Tittar man väldigt noga ser man en tand och en på väg!

Äntligen! Tittar man väldigt noga ser man en tand och en på väg!

Krakel spektakel i farten igen!

Krakel spektakel i farten igen!

3 thoughts on “Här händer det grejer!

  1. Haha…hon gillar de där gardinerna 🙂 Har sett bilder på henne när hon drar i dem tidigare!
    URSÖT!!!
    Junie ålar fortfarande och säger bara da da. Jag försöker MA MA…. men det funkar inte. Attans! ;P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *