Här har det stånkats!

Jag ringde hem från jobbet i förmiddags runt halv nio för att säga att Vackraste hunden fått mat av mig innan jag gick vid halv sju men fick inget svar. Han har väl telefonen på ljudlös, tänkte jag och testade någon gång till, men fick inget svar. Tanken slog mig att Elise nu slutat andas och liksom dött där i sin säng och Militärpappan hade inte märkt något, inte ens hört att hon slutat andas i rummet intill… Strax innan nio ringde han upp och hade då precis blivit väckt av Elise som stod i sin säng och hoppade och ropade ”pappa”. i fjorton timmar sov ungen, utan att göra ett ljud ifrån sig. Underbart för henne! (och honom.)

Idag har det stånkats korv här hemma. Två Militärpappor med varsin tös och två andra Militärkompisar har ägnat cirka sex timmar i köket med min kitchenaid och Militärpappans köttmal med korvstoppningstillsats, lite kött och några tarmar från en gris. Och vilka korvar sedan! Lammkorv och så nöt-/fläskkorv med lite öl i. Sanna mina ord, de här Militärerna vet hur man stånkar korv!

Imorgon jobbar jag halvdag och när Elise ska sova middag packar vi in oss i bilen och kör mot Göteborg. Först ska vi via Landet för att lämna Vackraste hunden och sedan förbi Högsby för att lämna Elise. Jag bokade hotell i Göteborg för ett par veckor sedan och skulle överraska Militärpappan med en helg för bara oss två. När Elise sedan blev sjuk berättade jag som det var och vi avvaktade för att se om vi skulle avboka men bestämde oss för att åka nu när hon mår så pass bra igen och Elise kommer att ha det jättebra hos Frökenfarmor över helgen!

Militärpappan och jag ska bara sova, äta långa hotellfrukostar, fika, prata, gå på stan… Ja, sådant som vi gjorde förjämnan innan några barn kom på tal i vår lilla familj. Nu blir det ett tag till nästa gång så det gäller att passa på nu när familjen fortfarande är liten! Jag har inte direkt saknat att göra grejer som den här men känner att det är både välkommet och välbehövligt med tid för bara varandra. I Göteborg ska vi även kolla på barnvagn och overall till Elise.

Och fiskedrag också, visst.

En av korvstånkarna!

En av korvstånkarna

3 thoughts on “Här har det stånkats!

  1. Ni är goa! Underbara! Kul, vi hade gärna varit med Er.

    Vi känner till det mesta om dålig andning, dålig syresättning, adrenalin, kortison mm. Det är INTE kul! Fy. (IBs jädrans krupp)
    Hoppas Elise mår bättre. Hon har säkerligen haft det fint hos farmor och farfar. Hoppas ni haft det fint i Göteborg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *