Helgen i Göteborg

Det gick bra att lämna Elise och Vackraste hunden. Efter visst tandagnissel från de båda hittade de annat att sysselsätta sig med så fort vi var utom synhåll. Som vanligt.

Det tog fyra timmar från Högsby till Göteborg och vi hann prata ordentligt med varandra för första gången på flera månader. När vi kom fram var klockan nio på kvällen och vi bestämde oss för att käka något lite enklare i hotellets nyöppnade restaurang. Något ”enklare” blev en vegetarisk risotto med kantareller som var helt outstanding!

Barn- och hundfri lördagmorgon bör innefatta lång sovmorgon, ingen hund som piper och vill ut för att kissa och ingen Elise som ropar Pappa eller Hej från rummet intill. Klockan sju vaknade Militärpappan och då hade jag redan gjort mig klar eftersom jag gick upp en timme tidigare. Härligt!

Efter en lång frukost tog vi bilen till en fiskeaffär ett par mil från stan. Där var det rea och Militärpappan tror att han gjorde vissa fynd. Det återstår att se under hans årliga fiskehelg med Militärkompisarna nästa helg… Vi besökte sedan Babyproffsen på vägen tillbaka mot stan igen där vi kollade på syskonvagnar. Babyproffsen i Karlskrona är vi inget fan av. Jag tycker de är otrevliga och de säljer heller inte alla märken som är intressanta för oss. På Babyproffsen i Göteborg fick vi ett trevligt och proffesionellt bemötande samt en mycket bra genomgång av samtliga syskonvagnar. Valet stod tillslut mellan två vagnar och efter att vi prov-lastat dem i bilen, där både människor, hundar och packning ska få plats, var valet gjort ganska snabbt.

Resten av dagen spenderade vi på stan med att äta underbar sushi (ja, jag äter sushi), strosa i affärer, dricka en kall öl (nej, jag dricker inte öl) och fika i solen. Framåt kvällen åt vi indiskt, på Bombay palace, vilket var alldeles fantastiskt gott! Vi avslutade kvällen med bio, Friends with benefits, ganska bra och rolig film!

Under dagen fick vi även köpt vinterkläder till Elise. Overall, vantar, såndär mudd att knäppa om halsen och en mössa. Skönt!

Nu ska vi ner en kortis på stan igen innan vi sätter oss i bilen mot Högsby. Det är fotboll på TV klockan fem och det får tydligen absolut inte missas! (av vissa i familjen).

5 thoughts on “Helgen i Göteborg

  1. Nyfiken. Vad blev det för vagn? Gud, vad jag saknar att köra barnvagn. Det var alldeles för längesedan nu.

  2. Låter som en fantastisk helg! Jag har skymtat Elise ett par gånger tillsammans med farmor och farfar och de såg ut att ha det riktigt mysigt. Det var en stolt farfar som drog vagnen här i gatorna…

  3. Vi har efter moget övervägande (mest från min sida) bestämt oss för att inte köpa syskonvagn. Visar det sig att jag ändå behöver en så köper jag senare. Men är ändå väldigt nyfiken vilken vagn ni föll för 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *