Härlig helg

Idag har vi städat hela huset, plockat undan på ställen där man ofta lägger saker tills bättre plats hittas, vilket det typ aldrig görs… Inte här hemma i alla fall. Även tvättstugan har fått sig en omgång och min och Elises garderob är i toppskick! Jag älskar när vi har den här ordningen här hemma och har bönat, bett och mordhotat Militärpappan att det alltid ska få vara så här fint och ordningssamt. Jag får en speciell ro i själen när hemmet är i detta skick. Det känns som att jag har hur mycket energi som helst till annat och det är ju alldeles fantastiskt!

Efter middag och garderobsstädning tog jag mig ut på en löptur, den första på evigheter! Åh, så skönt det var! Jag har inte haft möjlighet att träna på hela veckan och har såklart mått jättedåligt över det. Jag har varit ensam med Elise då Militärpappan har varit på sjön och har arbetat samtidigt som jag skolat in på förskolan samt att vi äger en hund av rasen Weimaraner, det vill säga – ingen tid över, över huvud taget! I fredags var han äntligen hemma igen och jag tog en kortare löptur. Lördagen sov jag typ bort, jag var totalt slut så träning var inte att tänka på.

Äntligen söndag och jag kunde träna igen! Har man bara möjlighet till ett ordentligt pass på veckan så väljer jag utan tvekan löpning, speciellt efter denna styrketräningstunga sommar! En veckas uppehåll från styrkan kan kroppen bara må bra av! Idag tog jag bilen en bit bort för att kunna springa en vacker runda i underbar natur. Vackraste hunden kunde springa lös hela rundan och jag sprang på, om än ganska lugnt. Just i löpningen tycker jag att det känns lite obehagligt att pressa kroppen nu när jag är gravid, men jag har inga problem med att det inte går i ett hejdundrande tempo, jag springer för att det är så skönt för kroppen och för själen. Som vanligt hade jag ingen musik på under rundan utan lyssnade till naturen och kände solen steka gött i nacken. Jag sprang i en timme och njöt verkligen varje minut! Löpning när den är som bäst!

När jag kom hem var Militärpappans Militärkompisar här och jag som satte en bulldeg på jäsning innan löpturen bakade klart när jag kom hem och käkade en kanelbulle direkt efter löpningen. Så kan det gå! Fast ska man äta snabba kolhydrater någon gång så ska man verkligen passa på direkt efter ett träningspass, då är förbränningen som störst och kroppen behöver snabba kolhydrater för att årerhämta sig. Nu kan man ju välja bättre snabba kolhydrater… men bullen var god!

I går kväll gjorde Militärpappan en supergod skaldjurspasta och jag längtar efter den fortfarande! Kanske gör vi den nästa helg igen? Supergod och superenkel och lyxig – en rätt som har allt alltså! Recept kommer inom kort.

Vår helg har varit bra och jag känner mig laddad inför veckans kommande arbete och träning. Imorgon ska jag klippa mig och färga håret efter jobbet, hos en ny frisör! Kan ju gå hur som helst, men vi hoppas på det bästa. Bildbevis kommer, såklart!

image

Jag tog en skuggbild av magen idag. Magen är klart större när jag ätit strax innan. Ibland är den nästan platt.

image

Vackraste hunden har mest solat i gräset idag.

image

Elise plockar vinbär och stoppar dem i munnen ett och ett.

image

Det är onödigt att ta en omväg, menar jag…

image

Sedan Elise började på förskolan vägrar hon att bli matad. Hon kan själv och oftast går det riktigt fint. Idag vet jag inte riktigt vad som hände! Jag hatar mat med ”rött” i, btw!

image

Skaldjurspastan. Mmmmm…..

image

Bullarna

10 thoughts on “Härlig helg

 1. Åh, va gott allting såg ut! Jag håller med om att det är skönast att springa utan musik, man måste ju lyssna efter älgar och annat otäckt knytt i skogen också ;)!

 2. Hej!
  Vi bor i en liten ort mitt i Dalsland. Mitt ute i skogarna mer eller mindre 🙂 Zacko kommer från Sala, Lockfågelns kennel. Vi håller mest på med jakt och jaktträning faktiskt. Tanken är att han först och främst ska bli säker på fågel men sedan även jaga annat. (Sambon är en jaktkille, jag däremot tycker det mest är kul att träna hund) Så vi håller på med släpspår, apportering, vardagslydnad, passivitetsövningar mm. Sen får jag väl erkänna att vi inte tränar så mycket som vi helst skulle vilja men sambon tränar innebandy 3 dagar i veckan och jag har häst så det är svårt att pussla ihop det… Men det är himla kul att hundträningen blivit ett gemensamtintresse!
  Zacko och Rasmus är helt underbara ihop. Om en hund kan vara för snäll så skulle han kunna vara det, tillåter det mesta som Rasmus får för sig. Annat är det med vår lilla cavalier, hunden som ingen är rädd för till skillnad mot Zacko, här får vi vara mer med och kolla..
  Och maten då.. Han har haft sina perioder då han varit väldigt dålig på att äta, torrfoder alltså. Maten som står på bordet eller bänken har aldrig varit några problem. Det räcker att vi vänder ryggen till så kan han försöka sno åt sig något från bord och bänkar. Förutom vardagsrumsbordet.. där gör det inget som vi sitter och äter av tallriken. Han försöker ändå. Han blundar bara. Har du några bra tips på hur man ”botar” det? Vi har provat allt vi kan…

  Ha det bra!
  //Emma

  • Hahaha!!! Det var som att du skrev en exakt beskrivning av Undra! Snällheten, att andra är rädda för denna stora hund, torrfodervägran och den enorna tjuvigheten i mat!
   Tyvärr har jag inga tips om mattjuveriet… Vi har med testat allt. Min fantasi är slut och hon verkar inte bita på något som helst just där.
   Jag har nästan alltid Undra lös när vi är ute och jag kan lätt stoppa henne för allt vilt – men ligger det en halväten macka någonstans så lyder hon inte alls längre! Mycket märkligt!
   Hon har även problem när hon inte äter. Då får hon jättemycket kurr i magen och spyr som bara den. Vi har varit hos veterinär men ingen hittar felet. Vi har våra knep för att det inte ska hända nu och ser till att hon alltid äter det hon ska. Lite meckigt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *