Härliga söndag!

Elise

Elise

Militärpappan och Elise gick ut efter frukost för att sopa av bilen och skotta snö på tomten. Det har kommit cirka en decimeter snö under natten och idag, lätt snö som går snabbt att borsta bort. Solen lyste värmande och vinden var snällare än igår så det var riktigt skönt ute! Fast jag stannade inomhus och bytte gardiner i vardagsrummet, lagade lunch och sen somnade vi hela familjen – i varsitt rum! Både jag och Militärpappan vaknade av att solstrålen Elise kom och väckte oss.

När de andra två åkte och handlade tog jag mig ut på promenad med Vackraste hunden som lätt höll på att frysa tassarna av sig, stackarn! Hon hade tjockt termotäcke och fick springa lös hela rundan med kallt var det såklart ändå. Nu sover hon gott i alla fall!

När vi kom hem gjorde jag egen pasta och av den en ravioli med ricottaost och babyspenat som serverades med en fantastiskt god tomatsås. Elise åt som en liten häst! Receptet hittade jag i Marcus Aujalay’s nya kokbok ”Markus Pasta” som jag fick i present av Militärpappan igår.

Ikväll tog Elises nattning bara tio minuter, ett av rekorden sedan vi bytte till juniorsäng. Vi har haft en härlig söndag här i Lyckeby!

5 thoughts on “Härliga söndag!

 1. ohhhh älskar hennes mössa, hur söt får man va. Vad skoj att ni fått lite snö, men usssch är det lite kallt om hennes små söta tassar.

  Ja den ångesten är hemsk, men skönt att inta ha det och du är suuuuperfin som gravidos

  ohh tack sötis
  kraaam

 2. Jag behöver tyvärr inte fundera över när nätterna började ordna upp sig sist, för de var ”bra” från början. Hon vaknade 1-2 gånger per natt för mat och somnade sen om direkt (efter blöjbyte). Rejält bortskämd var jag då, så det här är väl mer normalt. Å andra sidan kunde det vara värre också, så jag hänger inte upp mig på det. Måste bara bli bättre på att utnyttja mina timmar i sängen smart och inte fastna framför tv&dator.
  Maten på sjukhus? Nej tack. Det krävs nästan ett eget blogginlägg om varför inser jag. Om inte annat för att ha det nerskrivet. För aldrig, aldrig, aldrig i livet. Eller ja, färdigförpackade saker kan jag väl då sträcka mig till.

  Jadu, hus på 200 kvm får man leta länge efter här men de som finns ligger väl på 7-10 miljoner häromkring. För runt 100 kvm kommer du väl undan med 5. Och eftersom vi inte är beredda att flytta härifrån så får vi bo i lägenhet.. 😉 Inga bostadsrätter finns här heller att tala om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *