Sovrummet – Före och efter

Såhär såg sovrummet ut innan vi flyttade in för tre år sedan.

Såhär såg sovrummet ut innan vi flyttade in för tre år sedan.

Vi renoverar lite pö om pö och tar det i vår egen takt. Egentligen har vi ingen brådska men samtidigt vill man att allt bara ska bli klart på en gång! Fast klart lär det väl aldrig bli… och så kostar det en hel del med. Sovrummet var ett av de första rummen vi renoverade, för där skulle vi ju sova varje natt och det kändes viktigt för oss att det var som vi ville ha det. Vi strävade efter ett ljust, luftigt och rofyllt rum med inte för mycket saker. Tonerna går i ljust blått, grått och vitt.

Och såhär ser det ut idag!Och såhär ser det ut idag!

Vi bytte ut korkgolvet mot ett massivt furugolv i blågrå lasering och vi bara älskar det med sin underbara struktur och härliga färg! Taket var i mörk gulnad furu och det laserade vi vitt så att kvistarna lyser igenom lite behagligt. Väggarna målades vita liksom alla lister, fönster och dörrar.

Sängen.

Sängen.

Sängen från Sängjätten har en romantisk kappa runt sig från Ikea, är bäddad med Satinlakan och ett överkast från Indiska. Sängborden är Hemnes, också från Ikea.

Min sida, närmast dörren.

Min sida, närmast dörren.

Malmbyrån ska bytas ut med tiden och jag har en ståendes i källaren som jag, när jag får tid över…, ska måla om och fixa iordning. Den är av mer gammaldags stil och passar därför bättre in i sovrummets övriga stil. Snart ska jag klämma in en spjälsäng här någonstans också!

Militärpappans sida, närmast balkongen.

Militärpappans sida, närmast balkongen.

Utanför sovrummet går en lång balkong som vetter mot baksidan där det är sol hela dagen.

Garderoben.

Garderoben.

Vid fotändan på sängen står garderoben Birkeland från Ikea.

3 thoughts on “Sovrummet – Före och efter

  1. Det är just när jag ser andras galet fina sovrum/rum/kök/badrum som jag önskar att man inte bodde i en hyresrätt. Att man kunde få göra det till hur man själv vill ha det. Men så länge vi inte vinner på lotto (och då måste vi ju börja spela med) så är det så här vi bor.
    Men så galet fint ni har gjort! Jag älskar verkligen golvet – helt min stil!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *