Helgmys och backträning

Vi är i Högsby hos Frökenfarmor och Målarfarfar över helgen, jag och barnen. Trevligt med sällskap och skönt med lite avlastning. Undra intog kökssoffan så fort vi kom hit och ingen annan hund får komma nära…

image

Dagen har vi spenderat på lantstället Gökhult där vi alltid firar midsommar och jag hoppas att vi kommer vara där mycket i sommar! Barnen har tittat på djuren, korna i hagen och hönsen i ladugården. Hundarna har sprungit lösa och vi har myst i solen.

image

image

I detta hus bor vi om somrarna. Tre stora hundar vaktar oss.

Under eftermiddagen hade jag bestämt träff med Hanna som jag tränar med när vi är här uppe och tillsammans med en annan cool mamma sprang vi backintervaller. Det är ju för tur att man har vänner med på sådana pass måste jag säga!

Galet jobbigt, väldigt utmanande och samtidigt riktigt roligt!
image

Inne hos Ida (Alla kan träna) hittar ni ett backpass i veckan i fem veckor nu och självklart hänger vi på! Dagens pass såg ut som följande:

Backen jag sett ut var cirka 250 meter lång med två brantare stigningar. Den var allmänt lång och jobbig – alltså skulle den passa perfekt! Dessutom var det på en grusväg vilket ger både mindre trafik och mjukare underlag. När vi joggade bort mot backen tyckte Hanna och Sabina att vi kanske skulle leta upp en något värre backe att träna i(!) och jag som verkligen tyckte att jag hittat den värsta (bästa) backen i kommunen! Nu visade det sig ganska snart att vi missuppfattat varandra då de trodde att jag menade ett litet gupp på vägen dit…

Bad luck brudar!

Vi värmde upp genom att jogga dit i ca 10 minuter och så gjorde vi 30 höga knän x 3 och 10 mångsteg x 3. Efter lite vila tog vi oss an backen. Upp i snabbt tempo, tänka på överdriven armpendling och att ha blicken högt och uppuppupp!!! Väl uppe vilade vi ca en minut innan vi sprang ner igen. Vi joggade alltså inte ner utan sprang och tänkte på att inte bromsa, att ha magen spänd och att sätta foten rakt under sig. Längst ner vilade vi ytterligare 30 sekunder innan vi gav oss upp igen.

Detta gjorde vi åtta gånger.

Man kan tycka att det är många saker att hålla reda på men det rådde Sabina bot på genom små genialiska tips:

”Jag tänker mig att jag springer på stranden i bikini när jag springer ner för backen, för då drar jag automatiskt in magen!”

Underbara kvinna!! Tack för pepp och skrik tjejer! Hoppas vi ses imorgon igen!

4 thoughts on “Helgmys och backträning

  1. HaHaHa!!! Ett litet Gupp!!!:)))) Å Ska du skriva en blogg får du inte skriva så grova fel söta du! Backen va 2500 m (minst) Inte 250!!:) JätteJättekul va d att träna tillsammans med er idag och känns bra att jag kan komma ned lite tips!:) Hoppas vi ses snart igen!! Imorn blire fotboll heeela dan så tyvärr ingen träning för mig:/ Btw du är en jäkla kulspruta!!! Kraam

  2. wow vilket ställe! förstår att ni har det gott där om somrarna! Och vilket backpass sen, blir trött bara jag läser haha 😉 Gillar hennes tips också, så sant så sant 😉 Trevlig söndag!

  3. Backträning är ju så himla roligt ju! Jag har backträning på schemat ikväll, det är alltid så himla skönt att bli helt himla sänkt och gärna lite mjölksyra på det, ahhhhh. 8 gånger låter dock onekligen ganska tufft :/

    Förstår att du flydde till sällskap, det värsta med att vara ensam med barnen är ju just det att man är ensam utan vuxet sällskap. Det tär ju ganska snabbt på en. Beundrar alla som är ensamstående alltså, men dem kanske har vant sig eller nått.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *