Hemlig tand

Elise börjar få sin första tand, eller jag tror faktiskt att det är två på väg. Det är inte jättelätt att se för hon är inte direkt villig att visa oss. När vi väl lyckats pilla bort läppen för att se lägger hon tungan över. Det är hemligt det där med tänder! Själv ammar jag i ren skräck! Plötsligt fick jag lite mer bråttom med att få i henne vanlig mat…

Än så länge har vi inte märkt av på Elises allmänstatus att hon börjar få tänder, inget gnäll, ingen feber och faktiskt inte mer dregel än vanligt. Hoppas det håller i sig, för Elises skull!

Elise åker runt i sin gå-stol här hemma och hittar nya spännande saker varje dag att utforska. Än så länge har det varit papperspåsar, eluttag och bordsbenen till köksbordet. I Fredags kom Vackraste hunden hem från sitt kollo och Elises tjuter högt och liksom hoppar fram (och ibland bakåt) i sin gåstol mot Vackraste hunden som verkar måttligt road. Fast jag tycker mig ändå märka att Vackraste hunden ser en liten kompis i Elise nu när hon inte bara ligger och sprattlar utan faktiskt kan förflytta sig, i alla fall ganska planlöst. Vackraste hunden ställer upp på en klapp och lite drag i skinnet (pälsen vore fel att skriva). Sen går hon när hon fått nog.

Igår var vi bjudna på glöggfika hos ett par vänner. Där var en massa barn och deras föräldrar och vi hade så trevligt! Det är verkligen beundransvärt att de orkar ha oss allihopa hemma i sin lägenhet och jag hoppas så att jag får den energin att kunna göra detsamma nu när Militärpappan kommit hem för att stanna.

På begäran från SysterYster kommer här lite bilder från helgen:

Stor hund liten flicka

Stor hund liten flicka

Farlig klapp

Farlig klapp

Glöggfika hos vänner

Glöggfika hos vänner

Glöggfika hos vänner

Glöggfika hos vänner

Trött Elise sitter själv

Trött Elise sitter själv

Utsikt från sovrumsfönstret i morse. Ett rådjur låg i trädgårdslandet!

Utsikt från sovrumsfönstret i morse. Ett rådjur låg i trädgårdslandet!

One thought on “Hemlig tand

  1. Cebastian fick också två tänder samtidigt. På honom märktes det mest på kvällen när han skulle sova då verkade det klia och göra ont. Men då fick han lite alvedon så han kunde sova.
    Ja det lär göra ont att amma, deras tänder är lika vassa som valptänder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *