Träff med ny PT

Woho! Idag har jag träffat kvinnan som ska hjälpa mig att komma i mitt livs form – min nya Personliga tränare. Äntligen!

Först gjorde vi en mätning av min kroppssammansättning med hjälp av Bioimpendens. (Jag tror det var det). Den går i alla fall ut på att man leder en mycket svag ström (som inte känns eller märks) genom kroppen. Eftersom muskler och fett har olika strömledande egenskaper kan man genom att mäta det elektriska motståndet ta reda på kroppssammansättningen. Sen fick jag en utskrift på detta framför mig, ett kvitto på mig, inuti. Lite läbbigt trots allt. Men väldigt spännande och motiverande! Dessa värden ska jag nu förändra till det bättre! Åh, vilken morot!

Sen pratade vi igenom mina mål och jag har bestämt mig för att jag ska bli i mitt livs form efter denna graviditet! Det innebär i sig en hel del. Såklart vill jag se bra ut och trivas med mig själv, men jag vill också vara stark och uthållig. Jag vill kunna springa milen snabbare och kanske springa ett marathon som jag aldrig tidigare gjort.

Jag har en tendens att tappa mycket på överkroppen när jag går ner i vikt och i vissa fall ser jag till och med lite benig ut runt axlar, armar och skuldror, vilket jag inte vill göra. Därför ska jag träna upp överkroppen mer, det känns viktigt för mig.

Det finns mycket jag vill uppnå men jag tar en bit i taget. PT:n ska mejla mig ett kost- och träningsupplägg i helgen och i nästa vecka ska vi träffas och köra pulsträning på löpbandet.

Den nya PT:n känns så himla rätt. Hon är så fantastiskt inspirerande och kunnig! Jag är fullt övertygad om att jag kommer nå mina mål med hennes hjälp! För ett par månader sedan skrev Lofsan (som med är PT, bland annat) till mig: ”Det tar lite tid men fortsätt kämpa så får du resultat! Ditt tålamod är det som skiljer dig från de som misslyckas!” Den kommentaren peppade mig verkligen (Tack Lovisa!) och äntligen börjar jag kunna se lite resultat av all träning! Och fler ska de bli, de fina resultaten!

Jag är så sjukt taggad! Om ni bara visste!

7 thoughts on “Träff med ny PT

 1. Vad skönt att PT:n är bra! Jag är nog lika taggad som du, låter bra det där med ”i mitt livs form”. Det ska jag också bli. Hur lång tid får det ta…?

 2. Lycka till med träning.
  Själv känner jag mig starkare nu efter graviditeten. Haha, inget är längre jobbigt?! Kvinnokroppen är fantastisk tycker jag.

  Såg att du skrivit om inredning/hus mm. Jag vill gärna se före och efter bilder från ert hus. Eller, ja, jag vill se huset, trädgård mm.

  Kram

 3. Vad roligt! Jag ser fram emot att följa din resa mot ditt livs form. Och som jag nämnt tidigare; säg till om du vill ha marathontips. Stort lycka till!

 4. Jag dricker helst inte dricka längre så ett glas saft är ganska så festligt. Och Ramlösa gillar jag inte.
  Man kan ju inte hindra dem från att umgås med vänner även om man helst skulle vilja att de var hemma när de inte jobbade.

 5. Åh, låter spännande 🙂 är övertygad om att du kommer klara det galant! Det ÄR ju faktiskt bara ens egna gränser som sätter stopp. 🙂

  tack förresten, jag håller också tummarna för att resan blir toppen! Bara vi får flygresan avklarad, phew 🙂
  kram

 6. Haha, stackare, jag önskar att jag varit där så du hade haft någon ”på ditt lag”. =)

  Nio månader upp, nio månader ner har jag också hört. Då är det två månader kvar för mig, gulp. Det hinner jag nog inte. Vill inte gå ner för snabbt, räknar med 0,5-0,8 kg i veckan. Ska ju bygga muskler samtidigt också.

  Men du lär ju hinna på fyra månader! Önskar att jag kontaktade Olga tidigare…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *