Hinnsvepning genomförd

Nu är vi hemma från doktorn igen och det är inte annat än att man är lite öm när någon har grävt inuti en sådär. Känns obehagligt, lite som att slicka på ett batteri, tycker jag, eller kanske ett el-aggregat till ett häststängsel snarare…

Militärbebisen låg som vanligt högt upp med huvudet och inte rakt ned utan något på sned, vilket inte brukar spela någon som helst roll, enligt läkaren, utan den åker jätteoftast ned i rätt spår av sig självt när den väl ska ut. Livmodertappen var ungefär tre centimeter lång, mjuk och öppen cirka ett finger högst upp.

Jag förstår inte precis vad som menas med detta och fick veta när jag frågade att förlossningen kan starta när som eller så kan det dröja. Informativt och bra!

Jag fick en ny tid, som de hoppas att jag inte behöver, på tisdag för ytterligare en hinnsvepning. Läkaren tyckte inte att det var skäligt att jag skulle gå över två veckor med tanke på vad som hände vid förlossningen med Elise utan tar ställning till vad som ska göras på tisdag, om jag inte redan är tvåbarnsmamma då.

Lite öm inuti tar jag mig en kopp hallonbladste och en lunchpromenad på det, det gäller att ta tillfället i akt!

10 thoughts on “Hinnsvepning genomförd

  1. Nu är det nära alltså! Tror den kommer på söndag eller måndag.

    Isaks huvud åkte aldrig ner i rätt spår, han tittade ju snett uppåt istället för neråt när han kom ut. Det gjorde onödigt ont att föda eftersom hans huvud tog onödigt mycket plats men annars gör det ingenting sa de, och jag sprack inte mycket alls. Men det var lite irriterande att de hade sagt till mig i flera veckor att han skulle vrida sig rätt på slutet, för det gör ju faktiskt inte alla bebisar fick jag veta sen.

    Håller tummarna för att det händer nåt nu! Kram

  2. Jag håller tummarna för att du är tvåbarnsmamma innan helgen! Det är så spännande att följa er nu, speciellt eftersom jag själv är i vecka 26, tack för att du är så frikostig och delar med dig! Ha en riktigt bra dag! ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *