Med säkra steg framåt

Med tre koppar hallonbladste i magen och fyrtio minuters powerwalk (nåja) i benen sitter jag här och inväntar lite sammandragningar. Kan jag säga att jag längtar efter starka värkar? I så fall gör jag det. Kom smärta, kom!

Min barnmorska ringde idag bara för att höra hur det var med mig, hur gulligt var inte det? Det lär ju inte ingå i hennes arbetsrutiner direkt. Jag fick chansen att ställa lite frågor som jag glömt fråga läkaren om idag och barnmorskan sa att resultaten hos läkaren idag var bra och att chanserna var goda för att det sättas igång under dygnet. (Eller så gör det inte det…) Och förra gången, med Elise, var min livmodertapp stenhård och bakåtböjd vad de än gjorde men idag var den framåt och mjuk. På rätt spår, så härligt!

Vi bestämde även att jag ska komma till henne imorgon förmiddag och lämna ett urinprov samt ta ett blodtryck. Jag åkte ikväll iväg för att köpa en fin blomma åt henne och en åt den gulliga undersköterskan som alltid tar mitt tryck. På något sätt vill jag visa min tacksamhet i alla fall.

Idag har jag haft lite sammandragningar, som känts som mensvärk och då magen blivit stenhård. Jag har inte haft några alls innan i princip och de kommer med cirka 7-10 minuters mellanrum under kanske en timme, sen dröjer det ungefär sex timmar tills nästa period av sammandragningar sätts igång. Ja, det går åt rätt håll i alla fall.

Och för varje timme som passerar är jag ett steg närmare att bli tvåbarnsmamma. Det är ett som är säkert!

15 thoughts on “Med säkra steg framåt

  1. Jag blir helt nervös när jag läser! Kommer ihåg hur läskigt allt var!! Fattar inte hur folk överlever hemma med värkar och får komma in när det är yttepyttelite tid kvar tills det är dags! Du kommer ju säkert stå ut för länge å sladda in mot slutet när din man slutligen lyckats övertala (med våld släpat in dig i bilen) dig att åka in!

  2. !4 timmar sedan uppdatering, inte ok! 🙂
    Hoppas ni föder eller att lillkillen redan kommit. Om ni funderar på namn har jag en mängd förslag på lager. 😉
    Heja dig!

  3. Är tyst än så länge idag på bloggen… Är man och föder barn mån tro? 🙂 Om inte får du ju ta och blogga, så man inte sitter här och luras, haha! 🙂 LYCKA TILL! Kram på er från Carin och Lovis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *