Husfix och hushållsarbete

Elise leker vid altandörren. Söt blir hon!

Elise leker vid altandörren. Söt blir hon!

Busunge!

Busunge!

Jag känner mig dålig på att uppdatera bloggen. Här hemma händer det så mycket grejer så jag inte riktigt hinner med! Målarfarfar har varit här sedan i söndags kväll och tillsammans med Militärpappan har han lagt nytt tak på vårt garage, bytt till nya däck på bilen, låtit fixa värmesystemet i huset och lite annat småkrafs som trillat mellan stolarna ett bra tag. Idag blev de klara och vi är själva igen.

Män som arbetar hårt på tak behöver mat i stora lass och jag har agerat husmor i dagarna fyra. Jag har stått för frukost, lunch, middag och ett par fikapauser om dagen, allt på bestämda tider och riktig husmanskost har serverats såsom raggmunkar med stekt fläsk, kycklinggryta och spagetti och köttfärssås. Och så har jag bakat lite förstås. Elise har såklart varit med mig och jag kan väl inte säga att hon direkt medverkat till att mitt hushållsarbete har gått smidigare direkt… Men vi har haft roligt också! Som ni förstår har tid till bloggande inte riktigt infunnit sig.

Det är så otroligt skönt att ha dessa sakerna fixade med huset i alla fall och vi tackar Målarfarfar tusen gånger om!

Igår var min vän Karro här en sväng med sin lilla Madicken som nu är fyra månader. Karro och jag har gått i samma klass i tolv(!) år och även fast vi inte pratar dagligen (eller veckligen eller månatligen heller för den delen) så är det skönt att vi känner varandra så bra. Kvinnan sprudlar alltid av skratt och lycka och delar verkligen med sig av sig själv. Ingen kan ha tråkigt i hennes sällskap! Vi fikade på kakor och bullar som våra makar hade bakat och pratade ikapp och livet och vår syn på lycka. Härligt och uppfriskande!

Elise hukar sig så lågt hon kan och säger "Hej" till Madicken. Det är viktigt att få ögonkontakt.

Elise hukar sig så lågt hon kan och säger "Hej" till Madicken. Det är viktigt att få ögonkontakt.

Ikväll ska jag bort en sväng till Finaste grannen som är ensam med sin son på 1,5 och snart ska ha en till. Tänkte hålla henne lite sällskap en stund till Sommar med Ernst – my favorite! I morgon blir det en sväng till IKEA i Kalmar för inhandling av diverse barnsäkerhetsprylar. Både Elise och jag börjar tröttna på mina dagliga psykbryt (i pluralis) när hon välter ut innehållet i Alla(!) våra kökslådor. Drastiska åtgärder krävs.

Vackraste hunden blir inte bara väldigt lång liggandes, hon blir väldigt hög sittandes också!

Vackraste hunden blir inte bara väldigt lång liggandes, hon blir väldigt hög sittandes också!

2 thoughts on “Husfix och hushållsarbete

  1. har aldrig tänkt på att undra är så stor… men nu ser jag =)
    oj oj oj vilken text du skrev om mig, fick läsa den för ola för jag tyckte att oj vad trevlig jag är!! =)
    ps. ola blev lite avis på din ”matlagningsdröm”!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *