Inskolning vecka ett

I tisdags påbörjades operation: Inskolning av Elise på förskolan. Det ska ta ungefär två veckor och denna första vecka är det Militärpappan som varit ansvarig, själv har jag arbetat.

Inskolningen har gått bra och Elise verkar tycka om att vara på förskolan! Första dagen bestod av en timmes lek inomhus med en mindre skara barn där bland Elise och två till inskolningsbarn med tillhörande mammor. Militärpappan är den enda pappan som skolat in denna vecka, på sex barn. Elise hittade en back med bondgårdsdjur som hon sysselsatte sig med under hela timmen medan en av pedagogerna fanns nära för att lära känna barnen lite och för att ge information till föräldrarna och svara på frågor.

Resten av veckan har inskoningen varat mellan 9.00 till 11.00. Då har de varit utomhus och lekt på gården. Militärpappan har varit med och succesivt har han gått ifrån längre och längre perioder och suttit inomhus medan Elise lekt på gården. I fredags fick han lämna henne där och gå hem. Allt har gått väldigt bra och Elise bryr sig över huvud taget inte att hennes pappa lämnar henne med främmande barn och vuxna. Hon vinkar fint och säger hejdå och slukas upp av allt runtomkring.

När Militärpappan kom för att hämta Elise i fredags innan lunch såg han att hon satt i ett bildäck på gården och många andra större barn cyklade snabbt runt omkring henne på sina trehjulingar. Han gick in för att hämta lite saker och när han kom ut på bakgården såg han att det var stopp i karavanen av cyklar. Längst fram stod Elise och höll i styret på den första cykeln så den inte kom någonstans och så pratade hon högt: ”blagaklgauahgahatabababa…” och blängde rakt fram. Flickan i treårsåldern som satt på ledarcykeln som Elise höll i skrek: ”Fröken, fröken!! Hon håller i! Fröken!!” Militärpappan tog bort Elise som genast vinkade hejdå till allihop från hans famn.

Imorgon är det min tur att ta över i inskolningsförfarandet och jag ser fram emot att Elise visar mig runt och talar om vad som gäller nu när hon kan det där bättre än mig. Jag ser fram emot veckan och hoppas att den går lika smidigt och smärtfritt som förra!

5 thoughts on “Inskolning vecka ett

  1. Lilla Elise, så social och glad! Det låter som att det är en dröminskolning såhär långt. Hoppas det går bra att äta och sova där också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *