Träning vecka 32

Här kommer min träning för veckan som gått, min fösta arbetsvecka efter semestern:

Måndag: Styrka Bröst, Axlar, Triceps, Bål 60 min + Cykling 2 x 30 min

Tisdag: Vila!

Onsdag: Styrka Ben, Bål + Core 30 min + Cykling 2 x 30 min

Torsdag: Cykling 30 min + Powerwalk 60 min

Fredag: Styrka Rygg, Biceps, Bål + Cykling 30 min

Lördag: Vila!

Söndag: Powerwalk 60 min

Kommentar: Jag cyklar till och från jobbet så ofta jag kan. Det är ca 11 km enkel väg och tar mig en halvtimme och då cyklar jag så att jag blir svettig. Vissa dagar hinner jag bara cykla en tur men det är ju bättre än ingen!

Tuffbästis har hängt med och styrketänat två av tre pass denna vecka. Så himla roligt med sällskap! Värsta lyxen med mitt jobb är att vi är beordrade att träna tre timmar i veckan, på arbetstid. Detta tar jag såklart tillvara på och ser det som en fantastisk möjlighet att hinna med alla pass, för ibland kan det bli kämpigt när man ska få ihop småbarnsliv, hundpromenader, arbete och allt som ska göras hemma.

Eftersom jag inte direkt konditionstränat på hela sommaren, mer än enstaka pass, så kör jag igång försiktigt med cykling och powerwalkar nu till en början. Det är tillräckligt jobbigt! Snart hoppas jag komma igång med lite mer löpning igen, men jag tänker inte stressa.

Maten är mycket enklare att få i sig och att ha koll på när man arbetar, tycker jag. Tiderna blir regelbundna och jag blir hungrig på mina mellanmål just när de bör inmundigas. Perfekt!

5 thoughts on “Träning vecka 32

 1. Vilken bra träningsvecka! Beordrad att träna, ja det låter som en underbar lyx det!

  Jag tränade förra veckan, ett hårt styrkepass, och sen kunde jag knappt gå, ännu mindre träna, på fyra dagar… Imorgon ska jag träna igen men det blir betydligt lugnare så jag inte gör samma misstag igen. Tränar du nåt med kettlebells? Det är deras fel att jag fick sån träningsvärk! =)

  • Hehe!! Det ska kännas att man tränat, tycker jag! Men visst, det är ju en förutsättning att man öht kan röra sig. =) Hur svårt träningsvärk jag än nu lyckats skaffa mig plågar jag mig genom alla pass tills den släpper. Efter ett par veckor brukar det vara bättre!
   Jag tränar kettlebells ibland. I mitt benpass ingår en övning med kettlebells – squats. Det är som en djup benböj och samtidigt svingar jag kettlebellen med raka armar upp i luften framför mig. den känns! Både under och efter passet… Körde du ett helt program med bara dem?

   • Idag tog jag ett lugnare pass, det var skönt. På onsdag ger jag mig på kettlebellsen igen!

    Jag kör korta och intensiva pass nu, ca 40 min inkl uppvärmning och stretch. Då är kettlebells perfekt eftersom man kan använda så många muskler samtidigt. Squats kör jag också men även andra övningar som jag hittar hos Olga. Jag håller på och lär mig själv att använda kettlebells och tekniken kan vara svår ibland tycker jag. I början fick jag till exempel ont i ryggen efter squats men nu har jag hittat den rätta tekniken tror jag.

    Hoppas du kommer igång med löpningen snart, vet att du gillar det så mycket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *