Jag klarade det!

Huset är undanplockat för ikväll, två barn sover och tystnaden och lugnet lägger sig. Och klockan är bara sju! Jag är ensam för Militärpappan åkte på övning igår och blir borta i nio dygn och jag är så glad att jag två kvällar i rad fått till det här med läggning av båda barnen ensam. Det stärker självförtroendet.

image

Tilia fick gegga med sin mat själv och var väldigt nöjd med det en lång stund. Elise slängde ner kex i trappan åt hunden som sprang som en tok efter dem medan Elise skrattade tills hon kiknade. Själv plockade jag undan, torkade av och dammsög. Alla nöjda och glada! Sen badade vi i badkaret och drack välling i soffan innan jag gick upp och nattade Elise i sju minuter medan Tilia stod i sin gå-stol och roade sig med att prata med ett gosedjur. Sen somnade även hon. Fantastskt!

image

Imorgon ska Elise till förskolan mellan 8 och 11 igen efter att ha varit hemma tre dagar med mig och Tilia. Hon längtar lite säger hon.

7 thoughts on “Jag klarade det!

 1. Efter nästan en hel sommar när vi varit två lediga föräldrar så våndas jag lite inför det här med ensamma kvällar. Gud vad nöjd du måste vara som får till det så bra! jag måste nog ta omvänd ordning och natta Folke först och sen Tyra. Vi läser godnattsaga för Tyra och hon måste gå på toaletten innan hon somnar för att tömma tarmen, vi har haft mycket problem med förstoppning. Så hennes nattning tar allt som allt en halvtimme kanske.

  Folke är dock inte att lita på alltid. Men jag tror att vi ibland har lagt honom för tidigt. Jag kommer se till att han är riktigt sjukt trött och så lite välling i magen på det. Då brukar han typ svimma. Då är det en lätt läggning 🙂

  När börjar du nattningen? Folke lägger sig 19 och Tyra ska helst vara i säng 19.30 om det är dagis dan efter. Det kommer bli en intensiv halvtimme när jag är själv 🙂

  Mitt mål om nått år: Båda barnen sover i samma rum, är nöjda med att få höra samma nattsaga av mamma och sen släcker jag lampan och båda barnen somnar som en stock samtidigt. Det sista en människa överger är hoppet.

  • Haha, om något år! =)
   Jag ser till att de är sådär jättetrötta som du skriver och så välling på det. (välling blandat med ersättning för Tilias del). Vi har ju med varit två i åtta veckor i sommar, så jag var lite nervös måste jag medge, men nöjd nu. Så jäkla nöjd! Tyra kanske kan titta på tv eller så när du nattar Folke? Igår var det omvänd ordning här, Tilia nattades först och Elise ville tvunget vara med men gjorde som jag sa och låg tyst i min säng och kollade i en bok under tiden. fast det tog bara 5 min eller så att natta Tilia.

   För att det ska bli enkelt nu när jag är ensam så har jag gjort så att vi äter middag runt 17 och busar lite kring det (ibland busar jag med till 100% och ibland, som idag, hann jag både dammsuga och plocka klart överallt = lycka!) Sen badar jag båda barnen samtidigt och sedan i med välling och slappna av framför tv:n eller iaf i soffan. Sen lägger jag dem efter det. Idag blev det 18.40 för Elise och 19.00 för Tilia.

 2. Ojojoj, imponerande! Du kan känna dig riktigt nöjd tycker jag! Såhär med andra barnet alldeles runt hörnet kan jag känna mig riktigt nervös för hur det ska gå att ha två. Och att ta hand om två ensam känns som nåt helt overkligt svårt. Men jag hoppas såklart att även jag kan lösa det när jag fått öva lite 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *