Jag kommer dö fet

Nyss hemkommen från veckans tredje och sista MVC-besök. Tog längre tid än väntat på MVC idag så det var tur att jag hade med mig SysterYster. Mest för att hon skulle få höra Militärbebisens hjärtljud och kanske bli lite sugen, även hon… Hehe. Mitt tryck låg alldeles för högt. Igen. Och SysterYster skvallrade så det bara bubblade ur henne hur dålig jag var på att vila. (Grrr…)

Barnmorskan berättade för mig hur en dag i mitt liv ska se ut just nu (och tre veckor framåt!): Gå upp, ät frukost i lugn och ro. Be någon annan plocka undan efter dig. Gå och lägg dig i 1-2 timmar. Pilla med något litet i huset, typ på sin höjd vattna blommorna. Gå och lägg dig igen 1-2 timmar. Lukta på blommorna i trädgården. Lägg dig för att vila ett par timmar… Du fattar!

Jag får absolut inte bära matkassar, dammsuga eller något annat som kräver mer av mig än ovanstående. Herregud! Jag kommer dö! Fet.

Jag tycker ju att jag kan översätta barnmorskans ord till min vardag jag har just nu, utan att ändra så mycket. Igår till exempel: Gick upp, gjorde frulle, åt och plockade in efter mig själv. Stressade in till stan för att fika med Färgstarka vännen någon timme. Trevligt! Körde dödstrött direkt från en fika till en annan där jag träffade tre mammor och deras vilda bebisar i ett par timmar. Sykvinnan gjorde ett magiskt test på mig och sa att jag väntade en pojke. Åkte hem och promenerade en kortis med Vackraste hunden, så jag skulle få vila en stund i fred. Jag vilade aldrig. Kortisen räckte nämligen inte för att tillfredsställa hennes enorma energibehov, tyvärr. Städade hela huset i racerfart. SysterYster dammsög.  Vek ett ton tvätt i ca 1,5 timme. Plockade undan i garderoberna. Satte ihop lite ikeamöbler i brist på annat. Åt lite godis och spelade Yatzi. Förlorade två gånger av tre. DÄR har vi det! Jag brukar alltid vinna!

Men som Barnmorskan sa så har jag lugnat ner mig något oerhört om man utgår från att vara jag. Om man ser på hur jag höll igång innan. Så hon berömde till och med mig! Jag är så duktig! Men jag kan göra mer för att vila mer.

Och jag övar. Nu med sträng övervakning av både Militärpappan och SyterYster.

3 thoughts on “Jag kommer dö fet

  1. Frida!Sitter med ett leende på läpparna medan jag läser det du har skrivit!Låter ju inte som att du lyssnat på din barnmorska precis, men är väl så att du ändå känner skillnaden mot hur du hållt på innan:) Tycker iaf att det är väldigt kul att följa dig här o hur det går med din lilla bebis o alla dina värden!!O måste vara underbart att få ha Peter hemma hela sommaren!!Kram till er!

  2. Du är bara så underbar Frida… 🙂 Skrattar så jag ligger dubbel… Hoppas du lugnat ner dig lite till nu 🙂 Kramizar i mängder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *