Jag vann och mamma i nöd!

Vet ni vad?! För ett tag sedan var jag ju med i en tävling där man kunde vinna träningskläder för gravida från märket Flåsa, inne hos Lofsan. Jag vann!!! Fatta lyckan att slippa träna i endast trosor för att slippa tryck mot magen! (Hemma alltså, på gymmet har jag mer kläder på mig trots att det är fruktansvärt obekvämt!)

Jag visste att goda gärningar lönar sig! Idag när jag var och handlade efter jobbet stod det en mamma och hennes treåring framför mig i kön och hon hittade inte sitt Visa-kort någonstans. Jag såg hur stressad hon blev, kön bara växte och kassörskan kunde inte parkera köpet. Karlskrona är tillräckligt litet (65000 invånare) för att jag skulle känna igen mamman, men jag har ingen aning om vad hon heter. Hennes man driver ett café i stan så där ser jag henne ibland. Jag erbjöd mig att betala hennes varor, ca 300 kr, och så kunde vi lösa det senare. Först tackade hon nej, men ändrade sig ganska snabbt och var otroligt tacksam för min hjälp!

Hon erbjöd sig att gå upp till banken på en gång och ta ut pengar genom personlig service men jag hade dels bråttom hem och dels tyckte jag att hon kunde få den tiden till att leta reda på sitt Visa-kort, för det blir man ju inte lite stressad om det plötsligt är borta! Vi kom överrens om att jag ska komma förbi deras café imorgon och få tillbaka pengarna istället.

Självklart hjälper jag en mamma i nöd! Och se vilken belöning jag fick för det – ett par ascoola träningstights för gravida!

6 thoughts on “Jag vann och mamma i nöd!

  1. Snällt av dig. Jag har försökt köpa loss en liter mjölk och ett paket fiskpinnar – en uppenbar stressadmiddag – åt en kvinna med barn som glömt plånboken men hon ville inte. Synd.

    • Ja, det verkar som att det enligt normen är brukligt att tacka nej till så fina erbjudanden. Synd, annars kanske det hade varit brukligt att fler erbjöd sin hjälp också tänker jag.

  2. Wow, vilken god gärning! Tur att det var du som vann sen! 😉 Jag har ju sagt att jag SKA träna den här graviditeten. Men v 33 imorgon och det börjar kännas lite sent…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *