Jag vill dö en grisig död

… en ekologisk grisig död, alltså.

Jag är ju på Ängavallen utanför Vellinge i Skåne och håller kurs hela veckan. Det är ett helt fantastiskt ställe med underbar mat och supertrevlig personal! Bland annat. I princip allt här är ekologiskt. Från maten på bordet, till bordet maten står på. Fattar ni vidden? Så jäkla coolt!

De som driver det här stället är sanna entusiaster, måste jag säga. Nu i eftermiddags fick vi en timme över och fick då en guidad tur på gården. Vi klappade hälso-kultingar, kollade på hälso-kalvar och allt möjligt. Vi fick även en tur in i slakteriet. Där berättades för oss hur slaktprocessen går till av gårdens alla djur. Fascinerande! Så odramatiskt, ostressat och värdigt!

När jag ska dö är min önskan att få dö som en hälso-gris från Ängavallens gård.

Over and out!

3 thoughts on “Jag vill dö en grisig död

  1. Tack för din jättegulliga kommentar! Promenaden var skön men det är kallt och mulet här idag tyvärr.
    Ja man kan ju bara utgå ifrån en själv, det är alltid jobbigt att gå från att vara en rätt aktiv, smal tjej till att relativt snabbt knappt komma upp ur sängen och vara 14 kg tyngre. Med läckande bröst, svullna händer och andnöd. Det konstiga är att man säkert kommer att glömma allt det jobbiga sen och bara komma ihåg hur mysigt det var att känna sin lilla bebis i magen.
    Tur att jag har bloggen att gå tillbaka till då! =)

  2. hahaha.. du är härlig du Frida… Hoppas du har det bra i Skåne.. Du måste lova att maila/sms:a den nya ultrabilden om 8 veckor.. Är såååå nyfiken.. Vi fick inte 3D, hon nämnde inte sådant.. tror inte det finns här.. Nog lite mer high i K-na ;o) Hoppas krabbaten i dig mår fin fint :o)Kramis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *