Jägarbuss som fartlekspass

image

Dagens löpning som Röhnisch Running Success presenterade visade sig vara ett fartlekspass utan dess like! Himmel vad tufft! Vi hittade en lucka i schemat och stack ut strax före lunch och vädret var soligt med hög och klar luft.

Passet:
Jogging i 10 minuter som uppvärmning
30 min fartlek i form av sk. Jägarbuss
20 min jogging som nedvarvning

Kanske låter det piece of cake men när jag var nära döden första gången kollade jag på klockan och konstaterade att det ”bara” var 24 minuters intervaller kvar. Jag hade alltså bara hållit på i sex minuter! Vi jobbar pannben här alltså för min del.

Jag sprang iväg i högt tempo och när jag kommit ca 100 meter sträckte jag upp armen och sänkte farten och då började min kollega springa sin intervall. Han sprang förbi mig och ytterligare en bit framåt innan han sträckte upp armen och sänkte farten så att jag kunde öka igen. Och så höll vi på i en halvtimme.

Vi tog förmodligen i aningens för mycket men samtidigt var det ett pass som såhär sex timmar senare fortfarande känns i kroppen! Lovely!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *