Jesus, hulken och fika

image

Jag är ensam med tjejerna i någon vecka och efter jobb och förskola fredags åkte vi till stan och fikade på Espressohouse. Vi plaskade oss genom vattenpölar i galet mycket blåst för att komma till bilen och vidare hem.

Hemma lagade vi taccos och lekte massor innan tjejerna badade i över en timme och somnade först klockan nio! Fast på lördagen väckte de mig först vid åtta så jag känner mig utvilad! Nu är det är fullt ös på alla plan i mitt liv prioriterar jag sömnen högt och gick och la mig samtidigt som tjejerna.

image

En fin vän som flyttat från stan var här  igår och henne har jag inte träffat på evigheters evigheter, så det var ett uppskattat besök! Eftermiddagen och kvällen tillbringade vi på Landet där vi åt wienerschnitzel och lekte. Min mormor och morfar hade en fin julkrubba som jag visade Elise och eftersom hon promt hävdar att Jesus är en hund sjöng jag en sång om ”Den nyfödde Jesus som blev lagd i en bädd…” och visade henne julkrubban. Elise avbröt mig snabbt med ”Eller så kan man sjunga Ja må han leva”. Sen sjöng hon den på högsta volym.

Och det här med högsta volym är något genomgående vid sång här hemma och idag fick jag förklaringen av Elise när hon berättade att man måste sjunga just julsånger superhögt på förskolan. (De ska ju vara utomhus på luciatåget imorgon) och det förklarar ju i sin tur varför Tilia fullkomligt skrek ut ”Hejsan hoppsan fallerallera…” halva morgonen tills jag fick gå ner i tvättstugan en stund! Dessutom säger hon att en kompis till henne ska vara Hulken under morgondagens luciafirande, vilket verkar vara alldeles logiskt för henne. Själv ska hon vara tomte.

Jag älskar deras enkla livsinställning, spontaniteten och att de inte är intryckta i någon box med fasta ramar!

Efter tvätt och luciafix hemma mötte vi upp Eliaz och Benjamin i stan för en fika med efterföljande shopping på TGR. Jag hittar alltid roliga och annorlunda saker till barnen där! Killarna hängde med hem på middag sen, trevligt! Tjejerna somnade innan åtta ikväll och ordningen i huset är återställd. Ny vecka imorgon med luciafirande på förskolan och jobb i hundranittio så vi kan ta jullov snart!

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *