Höften och träningen och ett helkroppsspass på gymmet

Min höft, ja ni vet… nya läget är i alla fall följande: Jag ska komma tillbaka till min normala träningsdos. Och nej, jag kan ju självklart inte träna löpning som jag skulke vilja eller massa tunga benpass i gymmet. Men hallå?! Jag ska träna!!!! Typ som innan, med vissa modifieringar såklart, bara fantasin sätter gränser tänker jag!

Inget är förbjudet och inget ska göra ont. Jag får ju sällan känningar under träning numera utan det kommer efteråt i vila, en molande känsla,  som stark mensvärk i höger höft strålande lite utåt nedåt. Så nu ökar jag på träningen successivt och skriver ned allt jag gör och hur det känns under en period.

Vi ska ge detta tre månader har vi bestämt,  min nya fantastiska sjukgymnast och jag. Och jag har ett program med rehab-övningar som jag också gör. Det tar ju tid och jag har ingen stress, utan vill bara bli bra. Blir ju snart tokig på att inte kunna röra mig som jag vill och att inte kunna trötta ut kroppen!

image

Idag körde jag styrka på gymmet.  Passet tog 40 min, vilket är alldeles lagom tycker jag!

Jag värmde upp med en stunds powerwalk sedan körde jag ett block i taget med 10 reps per övning eller sida. Ingen vila i blocken, bara mellan. Jag körde varje block tre varv. 

Block 1:
– Knäböj med vikt mot pilatesboll under rumpan
– Bröstpress med hantlar med pilatesboll i ryggen
– Ryggresning med pinne

Block 2:
– Utfall bakåt och bicepscurl med hantlar
– Axeltrippel (över huvudet + ut från bröstet + i båge framför kroppen)
– Plankan med fotlyft

Block 3:
– Utrullning på pilatesboll för bål och baksida lår
– Joystick
– Enbenshöftlyft

Tjohoo!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *