Jordgubbskaka till fikat

image

Idag kom barnens sysslingar till Gökhult och jag bakade en kaka till fikat. Nu är vi på landet och de ingredienser som finns är de som finns, om man säger så. Det fanns tre äggvitor över från gårdagen och jag hade turen att hitta två till i hönshuset! Därav använde jag de ägg som jag gjorde i receptet och det blev superbra!

Ingredienser:
250g smör
Rivet skal av en citron + en skvätt saft
1 liter jordgubbar
2 st ägg
3 st äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Vispa snabbt ihop. Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. Och rivet citronskal och saft. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper. Strö över jordgubbsbitarna. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 30 minuter tills kakan fått lite färg.

Jag serverade med vispad grädde som jag vispat ner lite vaniljpulver i. Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *