Midsommar på Gökhult 2014

image

Vi firar midsommar på Gökhult såklart! Vi har faktiskt varit här varje år sedan vi träffades, med undantag för det året när jag jag supergravid med Elise och på nåder hade permis från sjukhuset där jag låg inlagd för havandeskapsförgiftning… Här på Gökhult i Småland firar vi en härligt traditionell midsommar med allt vad det innebär!

image

Förutom just Midsommarafton hade vi många andra saker att fira! Militärpappan prickade in sin födelsedag, Farfarn gick i pension, Fredde har fått nytt jobb och Militärpappan och jag firade att det var sex år sedan vi förlovade oss,  här på Gökhult! Efter matjessill och egenodlade nypotatisar åkte vi på kärran efter traktorn för att hugga löv till midsommarstången. Den sedvanliga dunken med läskande dryck var såklart med på flaket. Jordgubbstårtan smakade fantastiskt efteråt – det är nåt visst med jordgubbar från eget trädgårdsland!

image

Sedan skulle allt löv fast på den sju meter höga midsommarstången och alla hjälptes åt så det gick snabbt och vi kunde dansa i ring. Elise hävdade bestämt att ”Midnatt råder” skulle sjungas och dansas till, så det gjorde vi förstås också, mitt emellan ”Små grodorna” och ”Björnen sover” som Tilia önskade! Vår publik var kossorna i hagen.

image

Under kvällen kom kusiner och vi grillade, lekte och pratade inpå småtimmarna. Det enda som fick stryka på foten igår var nattbadet i sjön, eftersom lufttemperaturen visade på tre (!) grader. Så jag bangade! En härlig midsommarafton med glada sommarbarn och inte en droppe regn! Helt fantastiskt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *