Jordgubbsris som barn-mellis

Idag hittade jag ett roligt recept på ett mellanmål till Elise på den fina sidan Den lilla sparrisen som verkligen är värt ett besök av alla er som gillar att laga mat. Många spännande recept och vackra bilder – måste ses!

Jordgubbsris

Jordgubbsris

Jag kokade 2 dl grötris och tinade ca 25 st  frysta normalstora jordgubbar. Sen slängde jag i allt i mixern och körde till en, efter Elise tycke, lagom konsistens.

Det blev lite surt men Elise åt utan grimaser och verkade faktiskt gilla det! Tror det blev typ en liter av alltihop så jag frös in fem portioner och så åt hon en till mellis nu under eftermiddagen. Härligt att ha lite alternativ!

3 thoughts on “Jordgubbsris som barn-mellis

  1. Recept på mellanmål mottages tacksamt! Jäklar vad det kan kännas knepigt att få variation på dem. Ok att smörgås och mjölk är ett bra mellis, men inte vidare kul att äta det varje dag…

  2. Åh vad snällt att länka till mig! Jag blandade faktiskt i lite aprikospuré en gång i jordgubbsriset för att få det lite sötare men nästa gång struntade jag i det och Ture åt det med samma aptit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *