Julgodisbak 2011

Baket i full gång!

Baket i full gång!

Klockan tre dök alla vänner upp som skulle baka julgodis tillsammans med oss idag! Det var full rulle i fem timmar, om jag säger så… Härligt! Elva vuxna och sex barn mellan 9 månader och 4 år blev vi tillslut. Först fikade vi på pepparkakor, glögg och mina biscotti från igår och sedan satte folk igång och bakade. Det gjordes allt från lussebullar, pepparkakor och rockyroad till wienernougat, mozartkulor, knäck och kola. Det sistnämda åkte i soporna i ett av fallen liksom mitt försök till mintkyssar. Men vi hade roligt!

Elise kramar Madicken och jag påminns om att hon kommer bli världens finaste storasyster!

Elise kramar Madicken och jag påminns om att hon kommer bli världens finaste storasyster!

Två Militärpappor bevakar lussekatter.

Två Militärpappor bevakar pepparkakor.

Elise snor deg och trycker ut en och annan figur med Natalie.

Elise snor deg och trycker ut en och annan figur med Natalie.

Det var trångt emellanåt men finns det hjärterum så finns det stjärterum, ni vet! Barnen lekte fint och bakade på ett eget litet bord. Elise åt all deg hon kom åt så tillslut fick vi hålla fast henne en stund för att hon inte skulle få ont i magen. Militärpappan hade kokat fusk-gulaschsoppa och vi åt lite i omgångar, mest när man kände för det och de barn som inte ville ha den maten serverades köttbullar och makaroner. Sen fikade vi igen på lite av det vi bakat under kvällen och runt klockan åtta var vi ensamma i huset igen. Elise däckade på två röda och vi plockade undan lite snabbt. Det gick ganska fort för alla som var här har hjälpts åt under tiden och diskat och plockat, så skönt och opretentiöst!

Wiliam och Elise

William och Elise

En på varje ben. Japp, bäst att börja öva!

En på varje ben. Japp, bäst att börja öva!

Elise visar nåt i munnen och Wiliam ser skeptiskt på henne...

Elise visar nåt i munnen och William ser skeptiskt på henne...

Busungar!!

Busungar!!

Det var så trevligt att träffa alla vänner och vi är supernöjda med dagen!

 

4 thoughts on “Julgodisbak 2011

  1. Vilket härligt initiativ! Det är då man ska ha utrymme alltså, plats för stora sällskap. Det finns inte här kan garanteras…. Inte för att jag vore mycket till hjälp med bakningen heller då, utan jag skulle nog gå på Elises linje. Deg ÄR gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *