Julgodisbak

Så gott som varje år bjuder vi in kompisar och deras barn till julgodisbak i vårt stora kök. Vi brukar dra på stort och vara en hel massa folk men i år orkade jag verkligen inte det så vi var bara de närmaste. Tyvärr fick Läkarefamiljen förhinder i sista stund men både Finaste grannfamiljen och Familjen Tuff var här.

Vi hjälps åt att underhålla barn, äta, baka och fika. Här har vi Tuffbästis med Tilia. Och dockan. Tilias absoluta favorit! De ser ju likadana ut, flintskalliga och söta, menar jag.

Militärpappan gjorde gulaschsoppa på älgfärs och hade bakat ett väldigt gott bröd till. Det största brödet hittills.

Benjamin var den yngsta julgodisbakaren ikväll. Här med sin pappa. De större barnen bakade pepparkakor. Själv fick jag till lite förskräckligt fula mintkyssar på andra försöket. Svårt det där alltså! Resten av tiden busade jag med barn, drack glögg och åt lussekatter. Jag brukar få till en hel del julgodis under dessa kvällar annars, men hade helt enkelt inte lust idag. Jag får väl baka lite till någon kväll!

5 thoughts on “Julgodisbak

  1. Roligt att vara ett gäng och fixa sånt där 🙂
    Fast för min del räckte det alldeles utmärkt med två busar i pepparkaksdegen förra söndagen 😉 Ibland krävs det mer energi än vad det ger, då blir det lite småjobbigt…
    Men vad duktig din karl är på att baka bröd! Jag gör bara i form, de är lättast att förvara 🙂 men de ser mycket finare och ”hemmagjordare” ut i rund form!

  2. Hoppas, hoppas det där låga jag tycker lyser igenom lite skingrar sig fortare än kvickt. Och lite godis är alltid bättre än inget godis.. 😉 Ta hand om dig!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *