Kan jag så kan du!

image

Graviditetsvecka 33

Idag stod både 40 minuters promenad och ett styrkepass på schemat och utanför dörren råder fullständig orkan. Som höggravid hundägare, för tillfället utan hund, ställde jag med gott samvete in den där promenaden och fokuserade på styrkan istället. Det gäller att passa på!

I övrigt har jag studerat idag och paniken börjar krypa sig på när jag inbillar mig att jag plötsligt inte fattar någonting och aldrig kommer hinna. Vet ni vad jag menar? Jag försöker inbilla mig tillbaka att jag visst förstår och att jag har gott om tid om jag bara följer mitt minutiöst upplagda schema. Det går sådär.

Nu har jag i alla fall läst klart för idag och snart kommer brorsan med sushi. Mums! Han åker tillbaka till Oslo imorgon och vi ska fira(?) det tillsammans… Nej, men det ska bli roligt att ha honom här en stund, vi ses ju inte alltför ofta.

Dagens träningspass:

Ben: Knäböj över boll 3 x 20 reps + Höftlyft mot boll 3 x 20 reps + Benböj med bålspark 3 x 20 reps

Axlar: Axelpress 3 x 16 reps + Omvända flyes 3 x 16 reps + Hantellyft åt sidan 3 x 16 reps

Triceps: Tricepspress 3 x 20 reps + Dips mot bänk 3 x 16 reps

Bål: Plankan 2 x 1 min + Sidoplanka 2 x 30 sek

Som igår så körde jag allt med minimal vila och allt kändes bra! Dipsen och hantellyften åt sidan var sjukligt tunga och jag fick vila lite mitt i setet. Phu!

7 thoughts on “Kan jag så kan du!

  1. Jag måste säga att jag trodde faktiskt inte man fick göra plankan som gravid. Snacka om oinsatt. Men du är grym!
    Och den där sushin fick mig just att inse att jag måste åka in till kontoret imorgon enbart för den. Mums, mums, mums!

    • Man ska inte göra vanliga magövningar, de som aktiverar de raka bukmusklerna, så kallade chrunches eller situps. När du gör plankan aktiverar du framförallt den djupa bålmuskulaturen. Det är toppen att vara stark i den, i synnerhet under graviditeten när kroppens tyngdpunkt förskjuts framåt och ryggen får ta mycket av den belastningen om man är svag i bålen. Jag kör på så länge jag orkar hålla positionen med bra teknik. Nu när magen är enorm gör jag plankan på knä för att minska belastningen på ryggen. Det funkar fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *