Vårt 2011 i ord och bilder! Del 1

2011. Mitt första år som trettioåring och mitt enda år av tre jag inte föder barn…

Januari: Elise blev sex månader i januari och bara en knapp månad tidigare hade Militärpappan flyttat hem på riktigt igen efter att ha veckopendlat till Halmstad hela 2010. Det var en befrielse att ha honom hemma efter fem nästan varje dag och Elise fick liksom en riktig pappa, eller nåt. Jag löptränade ca 3 mil i veckan och började springa med löparklubben igen efter graviditet och förlossning. Jag minns att det var sjukt jobbigt och att jag sa högt att jag aldrig mer skulle föda barn, med tanke på vad det gör med kroppen!

Elise 6 månader idag! Det firade vi med att bada i badkar för första gången!

Men vem kan motstå en sånhär liten goding?!

Februari: Jag fyllde 30 år och Militärpappan överraskade mig med en hotellnatt och vi lämnade Elise för första gången över natten. Allt gick hur bra som helst och jag hade världens bästa födelsedag! Annars gick den mesta av tiden och energin åt till att förbereda mig mentalt för att snart börja arbeta igen, efter åtta månaders mammaledighet.

Elise med sin älskade räv

Spegelpuss

På bilderna är Elise sju månader.

Mars: Elise och jag packade ihop oss och reste till Oslo för att hälsa på Syster Yster och Brorsan. Vi tog tåget (4,5h) till Göteborg och sedan vidare dagen efter med buss till Oslo (4h). Resan gick kanonbra och Elise fann sig snabbt i allt, mycket på grund av de rutiner vi har kört med här hemma sedan hon föddes, tror jag. Vi hade jättetrevliga dagar i Oslo och när vi kom hem började Elise att krypa.

Vi njöt alla av att våren var på ingång och Vackraste hunden tog alla chanser till sol som hon bara kom åt, även fast det innebar risker som att nästan ligga på soffan trots att det är förbjudet för henne.

I Mars köpte jag även min smartphone och mitt liv fick en ny mening! Typ.

                                                Elise och jag med all packning. På ryggen hänger Elises resesäng.

Hon som inte får ligga i soffan

Mest hund och lite mindre bebis

April: Vi njöt av att vara utomhus och i rabatterna och grönsakslandet började det titta fram små knoppar. Vi hängde i badhuset emellanåt och köpte även en barnsadel till min cykel och Elise och jag cyklade långa rundor tillsammans! Jag tävlade i samma triathlon som jag ställt upp i året innan, fast då som gravid i vecka 31. Min tid var (tack och lov) avsevärt bättre! Dock önskade jag ofta att jag var pappa istället för mamma, återigen för vad kroppen får gå igenom.

Trots detta fanns längtan till ännu ett barn, med mig som mamma, och jag började bearbeta min svåra förlossning med Elise.

image

image

Elise i baddräkt.

Elise bak på min cykel. Nöjd och glad efter 20 minuters cykeltur!

Mina ögon

På bilden ovan ser ni mig några dagar efter förlossniingen, i juli 2010. Någonting gick sönder i mina ögon av kramperna jag fick efter förlossningen (eklampsi).

Maj: Vi var på bröllop i Högsby och för första gången fick jag tillåtelse att publicera en bild på Militärpappan i bloggen! Elise fick sina första par skor, ett par röda sandaler från Kavat och hon gillade mest knäppningen i kardborre som bestämt skulle vara uppknäppta över tiden. Vi firade vår egen första bröllopsdag den 29 maj som inföll samtidigt som Mors dag detta år.

image

Militärmamman och Militärpappan

image

Juni: Värmen kom och Elise fick en pool att plaska i på gräsmattan, i gengäld fick vi en skitglad unge! Vackraste hunden passade henne vid badet (och vi också såklart). Midsommar firade vi traditionsenligt på bästa sätt vid Gökhult med Militärpappans släkt!

Jag fick en inflammation i ryggen och var tvungen att vila från allt vad träning hette i två veckor. Jag blev ordinerad att äta Voltaren men vågade inte chansa då jag misstänkte att jag kunde vara gravid, men det var för tidigt att testa. Så fort jag kunde köpte jag ett graviditetstest och det visade sig vara som vi hoppades på. Jag var gravid!

image

Elises och mitt bidrag till midsommarstången

En glad mamma och en nyvaken unge

Glad midsommar!

Fortsättning följer…

2010 års krönika kan ni läsa HÄR.

 

5 thoughts on “Vårt 2011 i ord och bilder! Del 1

  1. Vilket händelserikt halvår vännen.. Älskar midsommarbilden på dig och Elise när ni står i skogen.. Så underbar!! Hoppas allt bra med er! Här råder det sjukstuga, vi avlöser ena sjukdomen efter den andra. Liksom, lika bra att ha det gjort ju;) nu är det jag som är kass, tyvärr i magsjuka… Så jag vet ju vad jag har och vänta mig:( Snuttan går på pencilin igen, tredje öroninflammationen på två månader:( ska snart till öron läkaren med henne! Vi kan väl ringas någon dag? Så längesen nu:) kramar Jenny

  2. Ajaj vad ont det ser ut med dina ögon, satt det i länge? vad mysigt att vara mycket i badhuset och mysa med snuttan, samt vad roligt att se militärpappan, fina ni är tillsammans. Söt vovven är på alla bilder, finaste. Fyllt 30år, då är vi typ jämngamla, jag är 32 =D

    Hade du en svår förlossning alltså,?!, hualigen, hoppas att du får lindrigare denna ggn, härligt att få barn så tätt också, vad roligt för dem =D

    Jag önskar jag kan få bli gravid snart =(

    ja tror också att det piggar upp att bli lite fixad =D

  3. Älskar bilderna på lilla tjockis Elise. Tänk vad de springer av sig hullet fort de små! Jag har nog fortfarande inte förstått exakt vad som hände under din förlossning (eller så har jag medvetet förträngt), men jag är bombsäker på att den här gången kommer gå så mycket smidigare för oss båda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *