Kanske en dikt?

Mens. Utspilld mjölk på köksbodet. Fyra knubbiga händer. Skrik och glädjetjut. Mjölk i ett hår. Och i ett ansikte. Mensvärk. Pipande hund som springer runt bordet. Fångar en nedfallande ostfralla. Trött mamma.

Vatten över halva badrummet. En blöt och lycklig tvååring. Fjärde bajsblöjan på två timmar. Två handdukar hittas i toaletten. Misslyckade spolningsförsök. En lättnades suck. Två mammahänder ner i toalettvattnet för att dra loss handdukarna. Tvååringen borta och hittas snart i lillasysters spjälsäng.

Två liter vatten i femtonkilossäcken med hundmat. Kanske sexhundra spänn åt helvete. En hundmatskål i munnen på en sjumånaders. Två barn lyfts upp för trappan. Alla skriker. Är arga. Jag är trött. Tar en värktablett för att barnen ska stå ut med mig. Stoppar ner den ena ungen i vagnen och kör tills hon somnar. Sätter den andra framför Lotta på Bråkmakaregatan.

Pjuh!

Sätter mig vid köksbordet och tar en kaffe. Och ett halvt paket Ballerinakakor som Tuffbästis nyss var här med. Inte likt mig.

Tack gode Gud att det snart är måndag igen!

17 thoughts on “Kanske en dikt?

 1. Skönt att det inte bara är hos oss som det är kaos ibland. Hos oss är det bara hunden som saknas 😉 Inte för att det var likt dig att frossa i ballerinakakor – men du var väl värd dem!!!

 2. Det är ju ganska märkligt att sånt alltid har en tendens att hända när militärpappan är borta men aldrig när de är själv hemma och man själv är iväg. Tror du behövde de där kexen!

 3. Härligt att det inte bara är här det händer grejer 🙂 Vi hade en lugn söndag, och inte fullt så idérika barn, insåg jag när jag läste det här 😉
  Hoppas du får det lite lugnare idag!

 4. Heja dig supermamman! Kan trösta dig med att min eftermiddag idag stämmer nästan in på pricken, dock utan hund. Pappan på kurs, barn över högt och lågt, magen värker.. Inser att kvällen blir lång innan jag röjt upp här.. Fast jag helst skulle lägga mig samtidigt som barnen 🙂

  Jag följer dig här fortfarande och tycker din blogg är underbar och ärlig!
  Har äntligen skaffat mig en egen blogg men har tyvärr inte förmågan att skriva lika härligt som du 🙂
  Välkommen in om du har tid!
  Annasbakmatochbarnblogg.blogg.se

  Många kramar från militärmamman i Nässjö

 5. Äntligen!
  Skönt Frida att höra att du kan ha helvetesdagar! (ha,ha,ha, igenkänningsfaktorn är giant). Ibland brister det bara och allt faller…
  Beundrar ditt sätt att skriva och din målmedvetna träning.
  Otroligt att lillfisen blivit så stor!
  Kram Pia

  • Och jag som tycker att jag ofta ”beklagar” mig här i bloggen… Skönt att inte alla ser det så! 🙂 Tack för de fina orden! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *