Studiebesök hos Militärpappan

image

Militärpappan går vakt i helgen och igår gjorde jag och barnen en liten utflykt dit för att se hur han har det på ”Miinakten”, som Elise säger (Han arbetar på ett Minjaktsfartyg). När jag idag frågar var pappa gör på sitt jobb svarar Elise att han ”måla fingra”, ”baka kaka” och ”alla ficklor” (flickor). Har hon en skev bild av yrket ombord på ett minjaktsfartyg?

Av bilderna att döma, nej! 

image

Elise hittade snabbt in till sjömansmässen där hon också fick sina naglar målade.

image

Tilia testade på att rökdyka lite. Tvära kast. Som ni såg på första bilden fick Elise köra lite båt också. Med nymålade naglar.

Nu finns det en viss risk att Militärpappan får lida för detta genom besvärliga kommentarer från sina kollegor som inte är lika säkra i sin manlighet. Men den bjuder jag på!

image

BTW! Kan man annat än älska denna kvinna?! Försvarsmakten i förändring- FTW!

6 thoughts on “Studiebesök hos Militärpappan

 1. Underbar sista bild! Kul att ni kan hälsa på sådär, Isak ÄLSKAR att vara på E:s jobb. När ska du börja jobba igen förresten, har ni bestämt det än?

 2. Du har ju bara en helt fantastisk personlighet Frida! Kul att ni var här och livade upp!
  Fortsätt vara du så fortsätter jag med mina målade naglar!

  • Det utgör ju ingen säkerhetsrisk så ur den aspekten bör det inte vara ”förbjudet”. Jag har heller inte läst någonstans i nåt reglemente att det inte är tillåtet. Så, ja.
   Däremot kan jag tänka mig att det inte bör användas vid övning i tex fält då det lätt kanske skulle röja en pluton eller så pga svårighet att kamouflera.
   Jag kan även tänka mig att det blir ett jävla liv på massa män som tycker att det inte är passande.
   Living on the edge… =)

 3. haha, så fina naglar fanns det inte ombord när jag följde med min pappa(på den tiden fanns det inga kvinnor alls ombord). BTW Snygga naglar de matchar uniformen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *