Kärlek och avkoppling

image

Det tillhör inte vanligheten att vi har en hel helg tillsammans utan vidare planer, men så är det nu. Flera på rad dessutom! Jag behöver verkligen det just nu och jag är så innerligt tacksam att vi kan ha det så.

Militärpappan och jag åt lunch tillsammans på Landbron i fredags och när jag kom hem från jobbet senare på kvällen var fredagsmyset ett faktum. Men fredagsfys gäller före fredagsmys,  det är sedan gammalt. Så jag stack ut på en kortare snabbdistansrunda i 25 minuter i regnet. Underbart att känna duggregnet mot ansiktet och doften från våt asfalt där jag sprang i mörkret och funderade över livet. Just Lovely! 

image

Jag fick sovmorgon både lördag och söndag. Ovanligt för jag inte ens brukar tycka om att sova bort tid, men behöver det nu. I lördags åkte vi till stan så att barnen kunde springa Karlskronaloppet i Hoglands park. Det kryllade av både barn och föräldrar och det är verkligen så roligt att så många hakar på när det händer något i staun! Tyvärr inte alltid en självklarhet här nämligen.

image

Vi åt sedan lunch på Karlskrona streetfood market och fikade hos min mormor. Väl hemma satte jag upp en ny brevlåda och en ”kör sakta- för helvete-skylt” på vår gata i hopp om sänkt hastighet på många bilister. Barnen smet in till grannen för att leka och kom tillbaka först en timme senare. Jag frågade hur de haft det och de svarade att barnet de ville leka med i familjen inte var hemma. Jag undrade då var de varit och de berättade att mamman i familjen hade spelat memory med dem och att de fått klappa livs levande kaniner! Lyckan var total. Och vilka grannar sen!!

Senare på kvällen hängde jag med mormor på en revy där jag bar ansvaret för att sänka medelåldern med minst 30 år, men det var både mysigt och bra underhållning!

Idag har barnen och jag cyklat och Militärpappan har vinterförvarat båten. Vi hälsade på hos finaste Grannfamiljen för första gången på evigheter och så har vi bjudit mormor på middag. Vi har bakat äppelkaka, köpt vinteroveraller och pärlat pärlplattor. Vi har målat, lekt på tomten och fått fina väskor till barnen inför vår resa som närmar sig om mindre än en månad.

Fullt ös alltså fast samtidigt så himla lugnt och skönt! Jag tror att jag nu är laddad för en vecka med nya kadetter, studier om Max Weber och lite företagande och träning på det!

3 thoughts on “Kärlek och avkoppling

  1. Så skönt att ni får tid tillsammans, särskilt som du säger att det är välbehövligt just nu.
    Önskar dig energifyllda dagar framöver, du verkar behöva det litegrann…
    Jag går hemma och fyller på med energi inför nästa utmaning, den kommer väl snart nog… får jag skriva och berätta lite?

      • Då gör jag det när den här helgen är över. Nu väntar Föräldrabesök, högskoleprov, 2x kalas o sen höstlov. Det i sig kräver en energiladdning… Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *